Oveselība aicina uz nodarbību par efektīvākajām bērnu audzināšanas metodēm

/ October 6, 2021

Bērni ir mūsu nākotne, turklāt gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Tāpēc ir būtiski veidot ar viņiem kvalitatīvas attiecības jau no pirmajām dienām. Kā to darīt vislabāk? Vai vecāki var vienlaikus būt gan bērna dzīves “skolotāji”, gan arī labākie draugi un autoritātes? 

Dažādi pētījumi liecina, ka bērnu un vecāku savstarpējo attiecību kvalitāti nosaka vecāku emocionālā pieejamība. Un tas nenozīmē, ka viņiem ir jābūt sasniedzamiem 24/7, ka viņi nevar pateikt bērnam “Nē!” vai nevar būt noguruši u.tml. Vecākiem gluži vienkārši ir jābūt sasniedzamiem, iejūtīgiem un ieinteresētiem. Viņiem ir jāspēj ne vien runāt un diktēt noteikumus, bet arī uzklausīt bērnus – viņu vēlmes un vajadzības. Jo bērniem nav vajadzīgi ideāli vecāki. Viņiem ir vajadzīgi mīloši vecāki!

Tieši galvenajiem bērnu audzināšanas principiem, kas nosaka viņu personības attīstību, būs veltīta izglītojošā nodarbība “Jaunākās tendences bērnu audzināšanas jomā”. Nodarbība notiks 12.oktobrī plkst. 18.30. Tās laikā psiholoģijas doktorante, geštaltterapeite un četru bērnu mamma Elīna Zelčāne skaidros bērnu uzvedību ietekmējošos faktorus, tostarp:

  • Kā disciplinēt bērnu, nepazaudējot autoritāti viņa acīs?
  • Kāda loma bērna attīstībā ir “robežām” un vecāku piemēram?
  • Kā aiz bērna niķiem pamanīt viņa emocionālās vajadzības?
  • Kā runāt ar bērnu, lai viņš tevi sadzirdētu?
  • Ko bērns sagaida no kopīgi ar vecākiem pavadītā laika?

Nodarbība būs īpaši saistoša pirmskolas vecuma bērnu vecākiem. Dalība tajā ir bez maksas.

Nodarbība norisināsies klātienē Ogrē Brīvības ielā 44. Interesenti ir aicināti sūtīt pieteikumus uz

e-pasta adresi oveseliba@ogresnovads.lv.

Dalība nodarbībā ar sadarbspējīgu vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu kopā ar personas apliecinošu dokumentu.

Nodarbība tiek īstenota ESF projekta “Pasākumi veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ogres novada iedzīvotājiem” (Nr.9.2.4.2/16/I/031) ietvaros.

Share this Post