26.septembrī pārgājiens #beactive

/ September 16, 2020

No 23. līdz 30. Septembrim visā Eiropā un Latvijā norisināsies Eiropas sporta nedēļa, kuras mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem. Šī nedēļa domāta ikvienam – neatkarīgi no vecuma, izcelsmes vai fiziskās sagatavotības. 

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 78% procenti Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laikā sportojuši vai citādi bijuši fiziski aktīvi, populārākā aktīvā nodarbošanās bijusi došanās pārgājienos un pastaigās (to minējuši 52% respondentu), bet 30% iedzīvotāju norāda, ka novērtējuši iespēja pavadīt laiku ar ģimeni, nebūt piesaistītam darbam birojā, kas palīdzējis būt arī fiziski aktīvam, – secināts Latvijas Sporta federācijas padomes (LSFP) un kompānijas SKDS šī gada jūlijā veiktā pētījumā.

✅ Katru gadu septembra beigās tiek svinēta arī Pasaules tūrisma diena. Ogres novada Tūrisma informācijas centrs Visit Ogre šo dienu svinēs 26.septembrī, plkst. 10 aicinot pilsētas viesus un vietējos iedzīvotājus doties pārgajienā izgaršojot Ogres interesantākās vietas Pasaules tūrisma dienas ekskursija Ogrē

📍Pastaiga pa pilsētu, iepazīstot dažādu laikmetu liecības Pārogrē un Jaunogrē. Būs iespēja apmeklēt bijušo sanatoriju „Saulstari”, Pārogres staciju, Daugavas promenādi, kā arī Ogres trikotāžas kombināta teritoriju. Maršruta garums ~ 11 km, plānotais ilgums ~ 4,5 h. Maršruts pārsvarā vedīs pa pilsētas ielām; pastaigas temps būs vidēji ātrs.

Pirms pārgājiena vēlams lejuplādēt mobilo aplikāciju „Ogres novadnieks”, jo pasākuma laikā (un ne tikai) būs iespēja izmantot bezmaksas audiogidu, kurš piedāvā noklausīties stāstus par interesantām vietām un personībām Ogrē.

Lūgums vilkt ērtus apavus un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem, kā arī paņemt termosu ar siltu dzērienu un uzkodas, ko baudīt pastaigas laikā.

✅Dalība pārgājienā – bez maksas.

👉Lai pieteiktos, lūdzam aizpildīt anketu līdz 24.septembrim:ej.uz/turisma-dienu
Vietu skaits ierobežots!

Latvijas Sporta federāciju padome #ErasmusIzglītības un zinātnes ministrija Ogres novads Ogres novada sporta centrs #beactive#beactivelatvia #piecelies #pārgājiens #IzgaršoOgri

Share this Post