Latvijas IV olimpiāde

/ June 29, 2016

2016.gada 1.,2. un 3.jūlijā Valmierā un tās apkaimē norisināsies Latvijas IV olimpiāde, kuru organizē Latvijas Olimpiskā komiteja, izglītības un zinātnes ministrija un Valmieras pilsētas pašvaldība.

Latvijas IV Olimpiāde ir valsts nozīmes uz Olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības. Olimpiādes mērķi ir radīt iespēju Latvijas iedzīvotājiem piedalīties kompleksās sporta sacensībās, noskaidrojot labākos sportistus dažādos vasaras sporta veidos. Turklāt atsevišķos sporta veidos Olimpiāde ir atlases posms XXXI Olimpiādes spēlēm Riodežaneiro 2016. gadā.

Olimpiādes dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kuri pārstāv sava novada vai republikas pilsētu komandu. Olimpiādē piedalīsies vairāk kā 60 pašvaldības, kā arī Ogres novads būs viens no tām. Ogres novads olimpiādē startēs šādās disciplīnās – basketbols, handbols, teniss, golfs, airēšana, vieglatlētika, svarcelšana, pludmales volejbols, orientēšanās, triatlons.

Latvijas IV Olimpiādes programmā ir iekļauti 26 Olimpiskie sporta veidi, no kuriem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, riteņbraukšana – šoseja, svarcelšana, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols, airēšanas slaloms, triatlons un Olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās. Valmierā norisināsies arī paraugdemonstrējumi šahā un Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijas.

Atsevišķi sporta veidi norisināsies Olimpiādes rīkotājpilsētas Valmieras sadarbības pašvaldībās.

Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, taekvondo, teniss, riteņbraukšana – MTB,un neolimpiskais sporta veids florbols. Galda tenisa sacensības notiks Alojā, savukārt Burtnieku novadā risināsies burāšanas, golfa, riteņbraukšanas – BMX un stenda šaušanas sacensības. Jūrmalas pašvaldība nodrošinās airēšanas sacensību norisi, bet Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības. Limbaži uzņems Olimpiādes dalībniekus, kuri sacentīsies gludūdens smaiļošanas un kanoe airēšanas disciplīnās. Rīgā Latvijas IV Olimpiādes ietvaros norisināsies burāšanas, peldēšanas un vingrošanas disciplīnas, bet Rūjienas novadā regbija sacensības un Valkas novadā ložu šaušanas sacensības.

Olimpiādes dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kuri pārstāv sava novada vai republikas pilsētu komandu. Olimpiādē piedalīsies vairāk kā 60 pašvaldības, kā arī Ogres novads būs viens no tām.

Sīkāka informācija – valmiera2016.olimpiade.lv

Ogres novada sportistu starti – zemāk.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Share this Post