Ogres novada jauniešiem lieliski panākumi airēšanā

/ May 20, 2022

14. maijā Daugavpilī, airēšanas distancē, kas nesen izveidota Stropu ezerā, pēc vairāk nekā 35 gadu pārtraukuma norisinājās sacensības airēšanā – LAF balvu izcīņa” [LAF – Latvijas Airēšanas federācija]. Pēc sacensībām uz goda pjedestāla kāpa arī divi jaunieši no Ogres novada – Una Krasta un Daniils Gulovs.

Daugavpils pilsētas pašvaldība lieliski sakārtojusi teritoriju pie Stropu ezera, uzsākta  distances iekārtošana, sacensību dalībnieki tika uzņemti ļoti viesmīlīgi. Dalībnieku vidū – pārstāvji no Jelgavas BJSS, Murjāņu Sporta ģimnāzijas divām struktūrvienībām – TSV “Jūrmala” un TSV SASS, sporta klubiem “Jūrmalas sports”, “Rīgas Airētāju klubs”, AK “Lielupe” un, protams, mājinieki – Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas pārstāvji – kopumā 100 airētāju. Šīs bija lieliskas “izmēģinājuma” sacensības, jo arī šī gada Latvijas čempionāts pirmo reizi norisināsies Daugavpilī!

“LAF balvu izcīņā” sportisti vispirms sacentās 2000 m distancē no atsevišķa starta (katra komanda startēja ik pēc vienas minūtes). Ņemot vērā šajā distancē uzrādītos rezultātus, sportisti vēlreiz startēja 2000 m distances finālbraucienos. Kopvērtējumā vietu sadalījums tika noteikts pēc izcīnīto vietu summas abās distancēs.

Šajās sacensībās sezonu veiksmīgi uzsāka un lieliski nostartēja Murjāņu Sporta ģimnāzijas TSV “Jūrmala” audzēkņi –  Ogres novada jaunieši.  Pārairu divnieku (2x) konkurencē sievietēm 2. vietu abās distancēs un  arī kopvērtējumā izcīnīja Una Krasta kopā ar pārinieci Kati Agari.  Vīriešu pārairu divnieku laivu klasē  2. vietu kopvērtējumā izcīnīja jaunais Ogres novada sportists Daniils Gulovs kopā ar savu pārinieku Jēkabu Bikši. Puiši guva diezgan pārliecinošu uzvaru pirmajā distancē ar atsevišķo startu, arī otrajā distancē cīnījās lieliski un tikai pašā finišā par 0,36 sekundēm piekāpās pieredzes bagātākiem konkurentiem. Vietu summa abām komandām sacensību noslēgumā bija vienāda, bet augstāku vietu – pirmo, ieņēma konkurenti, jo pirmie finišēja fināla braucienā.  Sveicam Ogres  novada jauniešus ar sekmīgo sezonas sākumu un vēlam veiksmi, turpinot tiekties uz vēl augstākiem sasniegumiem!

Aicinājums Ogres novada sportiskajiem jauniešiem! Ja Tu esi sportisks, gara auguma jaunietis vai jauniete, nākamajā mācību gadā mācīsies 9. vai 10. klasē, tad tieši tev ir iespēja mācīties, trenēties, tiekties uz augstiem sasniegumiem Murjāņu Sporta ģimnāzijas Jūrmalas airēšanas nodaļā. Zvani, piesakies (tālr. Nr. 29269141), bet vairāk informācijas meklē: www.msg.edu.lv, www.rowing.lv!

Informāciju sagatavoja: Elita Krūmiņa, airēšanas trenere

Foto: Linda Cīrule

Share this Post