27.jūlijā norisināsies ikgadējais “Ikšķiles MTB velobrauciens 2024”

/ July 15, 2024

Jau pēc nepilnām divām nedēļām, 27. jūlijā norisināsies iecienītais un ikgadējais “Ikšķiles MTB velobrauciens 2024”.

Šogad sacensības pirmo reizi būs Latvijas riteņbraukšanas federācijas MTB pirmās kategorijas statusā. Starts un finišs ierastajām trim garākajām distancēm – maratona, pusmaratona un ģimeņu – un arī bērnu distancēm ir paredzēts Zilo Kalnu slēpošanas trases starta laukumā.

Organizatori piedāvā ierastās trīs distances, no kurām visgarākā ir “Maratona” distance, kur 16km aplis būs jābrauc trīs reizes, kopā nobraucot 48km. Pusmaratona distances dalībniekiem būs jābrauc par vienu apli mazāk (divi apļi), tātad kopā veicot 32km. Īsākajā no šīm te trim galvenajām distancēm – “Ģimenes” distancē – dalībniekiem ir paredzēti 12km.

Kā parasti ir padomāts arī par pašiem mazākajiem dalībniekiem, kuriem tiks organizēts bērnu velobrauciens 300 – 800 m garumā, kur finišā katrs bērns saņems piemiņas medaļu.

Bez individuālās konkurences norisināsies arī komandu cīņas abās garākajās distancēs Maratonā un pusmaratonā, kur komandā var būt pieci dalībnieki, no kuriem vērtējumā ies trīs labākie.

Sacensību centrs būs atvērts un reģistrācija sāksies no plkst. 9:00 Zilo kalnu distanču slēpošanas trases starta laukumā.  Plkst. 10:30 starts tiks dots pašiem mazākajiem dalībniekiem, plkst. 11.15 trasē dosies ģimeņu brauciena dalībnieki, plkst. 13:00 sacensības uzsāks prestižākās maratona distances veicēji un piecas minūtes aiz viņiem kā noslēdzošie dabas parka “Zilie kalni” takās dosies pusmaratonisti.

Neatliec reģistrēšanos sacensībām uz pēdējo brīdi – līdz 17. jūlijam ir zemāka dalības maksa! Sākot ar 18.07. dalības maksa būs lielāka.

“Online” reģistrēšanās un ar nolikumu var iepazīties Sportlat mājaslapā – www.sportlat.lv

Kā parasti novada iedzīvotājiem ir izdevīgāka pieteikšanās, kur pa īpašu dalības maksu dalībnieki var pieteikties klātienē Ogrē, “Nesēdimājās” velosipēdu darbnīcā, Mālkalnes prospektā 26, kā arī DEJAVU CYCLING velo servisā Ikšķilē, Ausekļa iela 2, Ādamlauks.

Sacensības organizē biedrība “Sporta klubs SportLat” sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību.

Sacensības atbalsta sporta veikals “Mysport”, “Ezerkauliņi”, ceptuve “Fazer Latvija”, “Kurt Koenig” celtniecības tehnika un aprīkojums, mēbeļu darbnīca “Rotas”, “Labās balvas”, sporta klubs “MyFitness”, “OZK noma”, “Milžu taka”, izklaides parks “Avārijas brigāde”, konditoreja “Rūberts”, digitālā drukas tipogrāfija “Digitālā pele”.

Informāciju sagatavoja:
sacensību organizators
Jānis Dreiškins
+371 29485569

Share this Post