Ogres novada airētāju starti ziemas sezonā

/ March 2, 2023

Lieliski gatavošanos jaunajai airēšanas sezonai turpina Ogres novada jaunieši – MSĢ TSV “Jūrmala” audzēkņi Daniils Gulovs un Una Krasta. 21.janvārī Tallinā jau 30.reizi norisinājās lielākās Baltijas reģionā iekštelpu airēšanas sacensības uz ergometriem “Concept2”- “ALFA”.  Lieliski šajās sacensībās nostartēja Daniils Gulovs, kurš uzrādot savu personisko rekordu 1000 m distancē – 3:01,1, 3 dalībvalstu 30 dalībnieku konkurencē izcīnīja 2.vietu U-19 grupā jauniešiem, piekāpjoties vien savas skolas un treniņgrupas biedram Marko Kudelko, trešajā vietā uz goda pjedestāla atstājot Jelgavas BJSS sportistu Patriku Strazdu (3:01,3). Una Krasta šajās sacensībās nepiedalījās.

Mazliet vairāk kā mēnesi vēlāk, 25.februārī, Rīgā, SMS Tenisa centrā norisinājās LR Ziemas čempionāts iekštelpu airēšanā, kurā sportisti sacentās 1000 m distancē vairākās vecuma grupās.  Arī šajā čempionātā lieliski startēja Daniils Gulovs, kurš finālbraucienā atkal sasniedza savu personīgo labāko rezultātu  – 2:58,4 un skaistā cīņā ar konkurentiem izcīnīja LR Ziemas čempionāta sudraba medaļu!  Interesanti, ka arī LR Ziemas čempionātā viss goda pjedestāls tieši tāds pats kā Tallinas sacensībās “ALFA”.  Sudraba medaļu LR Ziemas čempionātā Open klasē sievietēm izcīnīja Ogres novada sportiste Una Krasta, kura sasniedza rezultātu 3:34,4 un piekāpās vien treniņgrupas kolēģei Lainei Rumpei.

Otrajā sacensību dienā norisinājās sacensības peldēšanā, kas bija otrā sacensību disciplīna airētaju Ziemas divcīņas  sacensībās. Lai noteiktu uzvarētāju divcīņā, tikai skaitīta abu sacensību disciplīnu (airēšana uz “Concept2” ergometra un peldēšana) vietu summa. Mazāka vietu summa – augstāka vieta kopvērtējumā. U-19 zēnu grupā par LR Ziemas divcīņas uzvarētāju kļuva Ogres novada sportists Daniils Gulovs, bet otro vietu  Open grupas sieviešu konkurencē izcīnīja Una Krasta! Apsveicam spotistus ar sasniegumiem un novēlam turpināt progresēt un tiekties uz jauniem sasniegumiem tuvojošajā airēšanas sezonā uz ūdens!

Sacensību rezultāti – www.rowing.lv.

Share this Post