Ogres orientieristi ar labiem rezultātiem startē Latvijas čempionātā distanču slēpošanā

/ February 14, 2023

Audris Odo Vītoliņš pārsteidz un izcīna 3. vietu Latvijas cempionātā distanču slēpošanā absolūtajā vērtējumā klasiskajā stilā ar masu startu!

Konkurējot ar Pasaulē panākumus guvušiem pieredzējušākiem slēpotājiem, Audra stiprās puses izrādījās orientēšanās distancēs slīpētā nobraucienu tehnika ledainajā trasē, kā arī teicama slēpju slīdamība. Šis rezultāts Audrim nesa 91,29 FIS(Starptautiskā slēpošanas savienība) punktus un ticību turpmāk arvien biežāk startēt zem Latvijas karoga arī distanču slēpošanā.

Informācija www.sportacentrs.com

Latvijas čempionāta pirmajā dienā 11.02. brīvajā stilā 5km distancē joprojām lielisku sportisko formu demonstrēja Eiropas jauniešu čempioni orientēšanās ar slēpēm Lūkass Siliņš, Renārs Grasis, kā arī Bruno Šterns, ierindojoties attiecīgi 2.,3., un 4. vietā V16 grupā teju 40 dalībnieku kunkurencē. Elīzei Bremzei 4. vieta S18 grupā.

Žozefīne Zavjalova nepadevās pēc nesekmīga starta Pasaules junioru čempionātā orientēšanās ar slēpēm un izrāva 2.vietu S20 grupā. Pirmoreiz Žozefīnei izdevās distanci veikt ar augšupejošu līkni, otrajā aplī uzlabojot pozīcijas.

Starti distanču slēpošanā jaunajiem orientieristiem palīdz izkopt ātruma izturības īpašības, kas pēcāk lieti noder orientēšanās distancēs. Savukārt orientēšanās distancēs izkoptā veiklība nereti noder sarežģītos apstākļos distanču slēpošanas trasēs.

Share this Post