BALTIJAS ČEMPIONĀTĀ OGRĒ UZVAR LATVIJAS U20 JUNIORI UN IGAUNIJAS U18 JAUNIEŠI

/ August 2, 2021

Sestdien un svētdien Ogrē notika Baltijas komandu čempionāts, sacenšoties U18 un U20 izlasēm.

Sacensību oficiālais nosaukums ir Baltijas komandu čempionāts, jo ar medaļām tiek apbalvoti katras disciplīnas pirmo triju vietu ieguvēji. Savukārt sacensības var saukt arī par visu triju Baltijas valstu maču, jo par katru izcīnīto vietu tiek piešķirti punkti, kuri sumējoties veido komandu cīņas vērtējumu. Pirmsākumos visas Baltijas valstu (arī republiku) kopējas sacensības tika dēvētas par mačsacīkstēm.

Ogres novada sporta centru Latvijas izlasē pārstāveja 5 audzēkņi – Indra Mackeviča, Bruno Spūlis, Marta Sīviņa, Kārlis Stukāns, Denija Driksna.

Junioriem (U20) visu triju Baltijas valstu sacensības kopš 2016. gada notik tikai sesto reizi un iepriekš igauņi bija uzvarējuši četrkārt, bet Latvijas junioriem līdz šim bijušas četras otrās vietas. Savukārt U18 vecuma grupas sacensību vēsture ir daudz senāka – pirmās Baltijas republiku sacensības jauniešiem notika jau pagājušā gasdsimta piecdesmitajos gados. Savukārt pēdējie divi gadi (2020.g. un 2019.g.) ir bijuši veiksmīgi Latvijas jauniešiem – divkārt uzvarēti sīvākie konkurenti – igauņi.

Arī šoreiz sacensības pašu mājās Ogrē noritēja jo veiksmīgi. Pēc pirmās sacensību dienas vadībā bija Latvijas juniori – 144 p. un Igaunijas jaunieši – 139 p. Pirmajā sacensību dienā Latvijas vieglatlēti guva 15 uzvaras (juniori – 10 un jaunieši – 5), 10 reizes bija otrie (attiecīgi 6 un 4), bet 13 reizes trešie (attiecīgi 5 un 8). Sezonā labākie rezultāti tika sasniegti deviņās disciplīnās (1 un 8).

Arī svētdien Latvijas jaunie vieglatlēti turpināja labi sākās sacensības. Tika svinētas 14 uzvaras (juniori – 10 un 4 – jaunieši). Otrās vietas bija 12 (attiecīgi 6 un 6), bet trešās – 14 (attiecīgi 8 un 6). Kopā izcīnītas 29 zelta, 22 sudraba un 27 bronzas medaļas. Otrajā sacensību dienā sezonā labākie rezultāti tika sasniegti sešās disciplīnās – kopā – 15. Diemžēl pāris labākie rezultāti (trīssoļlēkšanā) tika sasniegti ar ceļavēju >2 m/sek. un piebilde “Lat SB” izpaliek.

Komandu cīņā U20 junioriem uzvara Latvijai – 284 p. Seko Igaunija – 247 p. un Lietuva – 211 p. Savukārt U18 jauniešiem uzvarēja Igaunijas  komanda – 263 p., apsteidzot Latviju – 243 p. un Lietuvu – 235 p. Interesanti, ka iepriekšējos divus gadus uzvarēja Latvijas jaunieši. Šogad, pārgājuši junioru kārtā, vairums no viņiem kaldināja mūsu junioru uzvaru – pirmo reizi sešu maču vēsturē.

Informācija – www.athletics.lv

Share this Post