Oveselība aicina apgūt nūjošanas pamatus

/ May 18, 2021

Lai spēcinātu ķermeni un “sadedzinātu” liekos kilogramus, nav obligāti jāskrien maratoni vai jāpavada ilgas stundas trenažieru zālē. Šādu efektu nodrošina arī regulāra nūjošana. Tiesa, pie nosacījuma, ka tiek ievērota pareiza nūjošanas tehnika. Jo nūjošana nav vienkārši pastaiga ar nūjām rokās. Tās laikā rokas daļēji uzņemas kāju slodzi, kas ļauj nodarbināt līdz pat 90% muskuļu. 

Labs nūjošanas solis līdzinās lēnam skrējienam, kura ātrums var sasniegt pat 7 km/h, tāpēc uzskats, ka šis sporta veids ir piemērots tikai senioriem, ir maldīgs. Patiesībā nūjošana ļoti ieteicama ir dažādu vecumu biroju darbiniekiem, jo tā ne vien nostiprina sirdi un uzlabo asinsriti, bet arī palīdz pret plaukstu un sprandas sāpēm. 

Jāpiebilst, ka tas ir arī efektīvs veids, kā “izvēdināt” galvu pēc smagas darba dienas un izbaudīt fantastiskas ainavas.

Ogres novada iedzīvotāji, kuri vēlas pārliecināties par nūjošanas pozitīvo ietekmi uz organismu praksē, ir aicināti apgūt nūjošanas pamatus pieredzējušu ONSC veselības veicināšanas nodaļas Oveselība treneru vadībā. Tuvākā nodarbība notiks Ogrē jau 24.maijā plkst. 18.00. Dalība tajā ir bez maksas.

Ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus, dalībnieku skaits grupā ir 10 personas, tāpēc iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta! 

Interesenti ir aicināti sūtīt pieteikumus nūjošanas nodarbībai uz e-pasta adresi oveseliba@ogresnovads.lv. Pieteikumā lūgums norādīt, ja ir nepieciešamas nūjas, lai treneri var sagatavot nepieciešamo ekipējumu.

Share this Post