“Mēs būsim vecāki” Nodarbības topošajiem vecākiem

/ February 16, 2021

Kā sagatavoties lielajam dzemdību piedzīvojumam? Nodarbības topošajiem vecākiem

Mēdz sacīt, ka grūtniecība ir viens no dzīves satraucošākajiem un vienlaikus bailīgākajiem notikumiem, jo jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. 

Precīzi paredzēt, kā tieši sāksies un noritēs dzemdības, kā attīstīsies jūsu un mazuļa kopā būšana uz planētas Zeme, patiesi nav iespējams. Tomēr eksperti norāda – lai sagatavotos mazuļa ienākšanai pasaulē, nepieciešams rast drošības sajūtu, ko sniedz zināšanas par lielo dzemdību piedzīvojumu un dzīves pēc tā. Tāpēc, ja jūsu ģimenē tuvāko pāris mēnešu laikā gaidāms pieaugums, aicinām sagatavoties šim skaistajam notikumam, apmeklējot bezmaksas nodarbību ciklu pāriem “Mēs būsim vecāki”!

Nodarbību laikā jums būs iespēja iegūt praktiskas zināšanas, kas nepieciešamas, lai sagatavotos dzemdībām un pēcdzemdību periodam kvalitatīvi – kā atpazīt īstās dzemdību sāpes, kā tās atvieglot, kad doties uz slimnīcu un ko ņemt līdzi, kā pareizi zīdīt un aprūpēt mazuli u.tml. 

Šajā aizraujošajā dzemdību piedzīvojumā jūs dosieties profesionālu “gidu” – fizioterapeites, bērnu un viņu vecāku aprūpes konsultantes Klaudijas Hēlas, kā arī Ogres novada slimnīcas dzemdniecības speciālistu – vadībā. Piedaloties visās nodarbībās, jūs saņemsiet ierakstu Mātes pasē, ka esat sagatavoti ģimenes dzemdībām.

Nodarbības notiks 24., 25. februārī un 2. martā no plkst. 18.30 līdz 21.30 tiešsaistes platformā Zoom

Iepriekšēja reģistrēšanās nodarbību ciklam “Mēs būsim vecāki” ir obligāta, jo vietu skaits grupā ir ierobežots. Tāpēc neatlieciet pieteikšanos uz pēdējo brīdi – sūtiet savu un sava partnera vārdu un uzvārdu uz e-pastu oveseliba@ogresnovads.lv!

Nodarbību cikls “Mēs būsim vecāki” tiek organizēts regulāri – vidēji reizi mēnesī. Tāpēc, ja nevarēsiet piedalīties šī mācību cikla grupā, piesakieties nākamajām nodarbībām, kas tiks organizētas martā un aprīlī. Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai “Oveselība” komunikācijas kanālos!

Pasākums tiek īstenots ESF projekta “Pasākumi veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ogres novada iedzīvotājiem” (Nr.9.2.4.2/16/I/031) ietvaros.

Share this Post