HK “Ogre” sezonu sāk ar mačiem pret “Celtnieks Rīga” un “Dobeles Tenax”

/ September 8, 2020

Aizvadītajā nedēļas nogalē pirmās spēles 2020./2021. gada Baltijas handbola līgas čempionātā aizvadīja HK “Ogre.

HK “Ogre” šosezon spēlēs ar gados jaunu sastāvu, jo komandas rindās nebūs divu no tās rezultatīvākajiem spēlētājiem – Rolanda Ivanova un Arta Laganovska, toties komandā ir virkne jaunu talantīgu spēlētāju, kuriem arī mači pret “Celtnieks Rīga” un ZRHK “Tenax Dobele” būs iespēja sevi apliecināt.

Pirmajā sezonas spēlē HK “Ogre” Baltijas handbola līga sāk ar zaudējumu, kur savā laukumā spraigā cīņā ar 30:39 atzina “Celtnieks Rīga” pārākumu. Rezultatīvākais starp ogrēniešiem ar desmit vārtu guvumiem bija Renāts Hovratovičs.

Maču labāk sāka ogrēnieši, kas pirmajās piecās minūtēs ieguva vairākas iespējas uzbrukt un realizēja trīs no sešiem uzbrukumiem, izvirzoties vadībā ar 3:1. Rīdzinieki gan spēja uzbrukt ar augstāku realizāciju, kas viesiem drīz vien ļāva atgūt līdzsvaru un pārņemt vadības.

Pirmā puslaika otrajā daļā “Celtnieka” handbolisti realizēja pārliecinoši lielāko daļu no uzbrukumiem, tomēr starpsezonā sastāvu krietni atjauninājušie ogrēnieši viesus nekur tālu neatlaida. Treknu punktu puslaikam gan izdevās pielikt “Celtnieka” handbolistam Arturam Kļaviņam, kurš izcēlās tā pēdējā sekundē, ļaujot viesiem doties pārtraukumā ar divu vārtu pārsvaru – 18:16.

Tieši Kļaviņš bija tas, kurš ar diviem precīziem metieniem atklāja “Celtnieka” rēķinu arī otrajā puslaikā – 20:17. Rīdzinieki pilnībā pārņēma iniciatīvu, drīz vien veicot atrāvienu, kas ļāva nokļūt priekšgalā ar septiņu vārtu starpību – 28:21 un 29:22. “Ogre” parādīja raksturu, pietuvojoties līdz -3 (29:32), taču “Celtnieka” pieredze un meistarība ļāva viesiem atlikušajā laikā būt pārākiem ar 7:1, droši novedot cīņu līdz uzvarai.

Otrajā sezonas spēlē nācās atzīt arī “Tenax Dobele” pārākumu ar rezultātu 24:34. Rezultatīvākais staro ogrēniešiem ar sešiem vārtu guvumiem bija Arvis Laganovskis.

Informācija – www.osports.lv
Foto – Latvijas handbola federācija

Share this Post