Jau rīt Brāļu Doniņu meistarsacīkstes šķēpa mešanā komandām 2020

/ September 4, 2020

Jau trešās Brāļu Doniņu meistarsacīkstes šķēpa mešanā komandām  norisinās rīt, 5.septembrī Ogres novada sporta centra stadionā.

Provizoriskā sacensību programma:
13:00 Dāmas – apvienotā grupa
14:30 Kungi – apvienotā grupa
2020. gada notikumi ir ieviesuši korekcijas – šogad sacensības notiks meistaru un amatieru apvienotā klasē (sacensības tautas klasē diemžēl nenotiks). Toties ir arī labas ziņas – šogad pirmoreiz būs sacensības arī dāmu komandu ieskaitē.

Sacensības tiek rīkotas par godu brāļiem Jānim un Uldim Doniņiem, kas ir visu laiku spēcīgākie brāļi šķēpmetēji pasaulē. Skaitot viņu personīgos rekordus kopā sanāk teju 174metri (Uldim 84,62m un Jānim 89,33m). Par godu abiem lielajiem latviešu brāļiem radās ideja rīkot sacensības šķēpmešanā vēl pasaulē nebijuša formātā – komandām. Katrā komandā startē divi šķēpmetēji, kuri kopīgi cīnās par uzvaru Brāļu Doniņu meistarsacīkstēs. Uzvar tā komanda, kuras kopējais rezultāts ir vistālākais. 🏆
Sacensības tiek rīkotas sadarbībā ar Ogres novada Sporta centru un Latvijas škēpmetēju klubu. Padomājot par visiem šķēpmetējiem un sportot gribošajiem, sacensības notiek trīs klasēs:
– Tautas klasē *
– Amatieru klasē
– Meistarklasē
* TAUTAS klasē sacensības šogad diemžēl nenotiks. Bet tās noteikti atgriezīsies sacensību programmā nākamgad, kad situācija valstī un pasaulē būs normalizējusies.
AMATIERU un MEISTARU klases šogad tiek apvienotas vienā ierobežotā dalībnieku skaita dēļ. Pagaidām vēl tiks lemts par sacensību norises kārtību. Taču jau gaidām dalībnieku komandu pieteikumus:
Ansis Brūns, t. 29372275, e-pasts: latletik@gmail.comKomandai jānosaka komandas kapteinis, kurš veiks metienu kā pirmais no savas komandas un ar kuru vajadzības gadījumā sazināsimies.

Share this Post