Mazozolos aizvadītas starpnovadu izglītības darbinieku sporta spēles

/ August 27, 2020

25. augustā tika aizvadītas starpnovadu izglītības iestāžu darbinieku 26. sporta spēles “Kad nekas nav tā, kā bija”, kurās piedalījās 25 komandas no Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un Ikšķiles novada izglītības iestādēm. 

Sporta spēles sākās ar gājienu, valsts himnu, svinīgu karoga pacelšanu, kam sekoja arī laba vēlējumi. Veiksmi visām komandām un lielu paldies par uzdrīkstēšanos organizēt šīs sporta spēles Taurupes pamatskolas Mazozolu filiālei teica Ogres novada sporta centra direktore Dzirkstīte Žindiga. Lai šī diena būtu īpašs piedzīvojums, visiem sportistiem vēlēja Taurupes pamatskolas Mazozolu filiāles vadītāja Vera Gruzniņa. Enerģiju un možu garu dalībniekiem vēlēja arī Ogres starpnovadu izglītības darbinieku arodbiedrības vadītāja Velga Kalniņa. Klātesošos sveica arī Mazozolu pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Žvīgurs, sakot lielu paldies par to, ko izglītības iestāžu darbinieki dara mūsu bērnu labā. Savukārt Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis atzīmēja, ka mēs katrs esam atšķirīgs, ar dažādiem uzskatiem, no dažādām nācijām, tomēr sports ir tas, kas vieno. Viņš aicināja būt saliedētiem, tad viss izdosies. Kopumā sporta spēlēs piedalījās 25 komandas, no kurām 24 startēja 15 izveidotajās stafetēs, bet pasākuma organizatori – Taurupes pamatskolas Mazozolu filiāle – bija tiesneši un uzraugi.

Sagatavotie uzdevumi bija ļoti dažādi – gan tādi, kas saliedē komandu un atklāj komandas sadarbību, gan liecina arī par dalībnieku sportisko sagatavotību. Visi sporta spēļu dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti un sagatavotos uzdevumus veica ar lielu degsmi un prieku. Balvas tika piešķirtas ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējiem, bet arī komandai, kas ieguvusi 25. vietu, jo spēlēs piedalās 25 komandas, un tā bija – PII “Strautiņš”. Tā kā gadskaitlis sākas un beidzas ar 20, veicināšanas balvu saņēma arī 20. vietas ieguvēja – Taurupes pamatskolas Meņģeles filiāle. Veicināšanas balvu saņēma arī 8. vietas ieguvēja – Ogres Valsts ģimnāzija, jo sporta spēles notiek augusta mēnesī, kā arī 4. vietas ieguvēja – Izglītības pārvalde, jo tā ir pirmā komanda aiz pjedestāla.

Kopvērtējumā 1. vietu ieguva Ķeguma komercnovirziena vidusskola, aiz sevis atstājot Ogres novada Sporta centru, bet trešās vietas ieguvēji ir Birzgales pamatskola. Pedagogu sporta spēles ir Izglītības pārvaldes iedibināta tradīcija, kas katru gadu notiek citā vietā. Tās organizē skola, kur notiek šis pasākums. Mazozolos sporta spēles notika pirmo reizi.

Informāciju sagatavoja – www.ogresnovads.lv

Foto – Ritvars Raits

Share this Post