Labākie snaiperi – Miķelsone un Upītis

/ December 7, 2018

Aizvadītas Ogres novada sporta centra Kausu izcīņas sacensības šaušanā ar mazkalibra šautenēm. Starp sievietēm vislabākos rezultātus sasniedza Laila Miķelsone, bet vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Ivars Upītis.

Sacensību dalībnieki sacentās trijos vingrinājumus – šaušanā pa papīra mērķi no pozīcijas “guļus” (12 šāvieni), šaušanā tādu pašu mērķi arī no pozīcijas “stāvus” (12 šavieni), kā arī ātršaušana pa elektronisko mērķi no pozīcijas “guļus” (kontrollaiks – viena minūte). Sieviešu konkurencē jau no pirmā vingrinājuma līderes lomu uzņēmās Laila Miķelsone, kura uzvarēja arī divos pārējos vingrinājumos, kopumā iegūstot maksimālo punktu skaitu – 60. Visos trijos vingrinājumos otrajā vietā ierindojās Beatrise Auzāne (54 punkti). Par trešo vietu notika sīva cīņa starp Katrīnu Žikari un Annu Kizino. Šoreiz veiksme bija Annas pusē, kura ar 48 punktiem ieguva kausu par trešo vietu, bet Katrīnai 45 punkti, 4. vieta un gandarījuma balva – kausiņš par piedalīšanos.

Vīriešu sacensībās pēc pirmā vingrinājuma iezīmējās līderi trio – tajā uzvarēja Pēteris Brokeris, 2. vietā ierindojās Ivars Upītis, bet 3. vietā – Māris Rožāns. Otrajā vingrinājumā uzvarēja Upītis, Rožānam otrais labākais rezultāts, bet Brokerim – trešais. Arī trešajā vingrinājumā pirmo vietu ieguva Ivars Upītis, kurš ar 58 punktiem kļuva par šo sacensību uzvarētāju. Otro vietu šajā vingrinājumā ieguva Māris Rožāns, bet trešo – Pēteris Brokeris, kuriem nu kopvērtējumā bija pa 52 punktiem. Ņemot vērā, ka sacensību nolikumā bija paredzēta tāda situācija, nosakot, ka tad augstāku vietu kopvērtējumā ieņems dalībnieks, kurš bija precīzāks otrajā vingrinājumā, tad kausu par 2. vietu saņēma Rožāns, bet Brokerim šoreiz bija jāsamierinās ar kausu par 3. vietu. Vēl labākajā sešiniekā iekļuva un piemiņas kausus par piedalīšanos saņēma Andris Juškāns (44 punkti), Aleksejs Rudojs (42 punkti) un Tomass Juškāns (40).

Share this Post