“Osports” kausu pēcspēles sitienu trillerī izcīna “NPT”

/ March 26, 2018

25. martā ar Rīgas komandas “NPT” triumfu noslēdzās “Osports” kausa izcīņas turnīrs telpu futbolā. Rīdzinieki, finālmačā tiekoties ar Ogres komandu “Osports/ONSC”, spēles pamatlaikā cīnījās neizšķirti (2:2), bet pēcspēles sitienos bija pārāki ar 3:2.

Kausa izcīņas turnīrs sākās pirms nedēļas ar pusfināla kārtu, kurā Rīgas “NPT” ar 4:5 pieveica čempioni “Deppo” (Ogre), bet divu Ogres komandu duelī kausa pašreizējā īpašniece “Osports/ONSC” ar 7:1 izslēdza “HAUZI”. Finālspēlē “Osportam/ONSC” kausa īpašnieces tiesības bija jāaizstāv pret “NPT”, jāpiebilst, ka šīs trofejas izcīņas vēsturē vēl nevienai komandai nebija izdevies to iegūt divus gadus pēc kārtas. Finālā laukumā nedevās viens no Ogres komandas līderiem Raivis Rubīns, bet arī kā treneris viņš savai komandai bija ļoti noderīgs.

Izšķirošās spēles rezultāts tika atklāts 9. minūtē, kad rīdzinieka Marka Molčanova sitiens izrādījās netverams ogrēniešu vārtsargam Ritvaram Cinītim – 1:0. Ogres komandai vajadzēja sešas minūtes, lai atjaunotu neizšķirtu rezultātu – 1:1, ar rezultatīvu raidījumu izcēlās Niks Niklāvs Škaunacis. Tiesa, pārtraukumā labākā noskaņojumā devās “NPT” futbolisti, jo 17. minūtē rīdziniekus vadībā ar 2:1 bija izvirzījis Lavrentijs Šarovs.

Otrajā puslaikā Ogres komandas futbolisti izmisīgi centās atspēlēties, bet viņiem ļoti kliboja precizitāte. Piemēram, puslaika vidū Agnis Pūpols labi nocīnījās līdz beigām, iegūstot bumbu, kamēr viņa pretspēlētājs paklupa. Pūpols izgāja viens pats pret “NPT” vārtiem, bet viņa raidītā bumba trāpīja pa pretinieku vārtu stabu… Tādu epizožu bija ne viena vien, pietiekoši bieži savus vārtus glāba abu komandu vārtsargi, sevišķi “NPT” vārtu vīrs. Tikai 36. minūtē iemesls uzgavilēt beidzot radās “Osporta/ONSC” futbolistiem, kas Ģirts Burmistris no šaura leņķa ļoti precīzi un spēcīgi ietrieca bumbu vārtu tālajā “devītniekā” – 2:2.

Mača pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (2:2), tāpēc uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija – pa trim katrai komandai. “NPT” futbolisti precīzi realizēja visas trīs savas iespējas, kamēr viņu vārtsargam izdevās atvairīt jau otro ogrēniešu sitienu. Rīgas komanda “NPT” varēja svinēt uzvaru ar 3:2 un saņemt “Osports” ceļojošo kausu.

Komandas “NPT” sastāvs: Vitālijs Nedbaļskis, Pavels Nikitonovs, Lavrentijs Šarovs, Vladislavs Zarščikovs, Maksims Vasiļjevs, Gļebs Suranovs, Andrejs Ļebedevs, Mārtiņš Sīpols, Marks Molčanovs, Viktors Semjonovs, Mihails Bobrovs, Sergejs Oļeškovs, Aivis Poklikajevs, Ēriks Šilings, Deniss Putilovs, Evgēnijs Eroha, Ruslans Puriņš un Andrejs Annekovs.

 

 

Share this Post