Barikāžu kausu šaušanā izcīna Āris Krošs

/ January 23, 2018

20. janvārī notika Ogres novada sporta centra rīkotās sacensības šaušanā ar pistoli “Barikāžu kauss”. 16 snaiperu konkurencē uzvaru un lielāko kausu izcīnīja Āris Krošs, 2. vietā ierindojās Arturs Bratuškins, bet 3. vietu ieņēma Atis Ratnieks.

Šāda formāta sacensības Ogres novada sporta centrā notika pirmo reizi – dalībniekiem bija jāsacenšas katram pret katru, cenšoties pēc iespējas ātrāk sašaut trīs māla šķīvīšus. Šoreiz cīņā par kausiem iesaistījās 16 snaiperi, tostarp arī viena daiļā dzimuma pārstāve. Dalībnieki tika sadalīti divās apakšgrupās, kurās duelējās katrs ar katru, cenšoties ieņemt vienu no divām pirmajā vietām, lai varētu turpināt cīņu par kausiem. A grupā septiņas pārliecinošas uzvaras guva Arnis Birze, bet 2. vietā ierindojās Atis Ratnieks ar piecām uzvarām. Naurim Reinsonam, kuram arī bija piecas uzvaras, nācās samierināties ar 3. vietu. B grupā visus savus konkurentus uzvarēja Āris Krošs, bet otro vietu ar piecām uzvarām ieguva Arturs Bratuškins.

Labāko četrinieks finālā sacentās katrs ar katru. Pa diviem punktiem guva Āris Krošs un Arturs Bratuškins, bet Krošam bija izdevies sašaut par vienu šķīvīti vairāk (8) nekā viņa galvenajam sāncensim. Līdz ar to par sacensību uzvarētāju kļuva Āris Krošs, godpilnajā 2. vietā Arturs Bratuškins, vēl uz goda pjedestāla kāpa arī Atis Ratnieks. Ar ceturto vietu nācās samierināties Arnim Birzem, piektajā ierindojās Ivars Upītis, bet sestajā – Nauris Reinsons. Gandarījuma kausu saņēma vienīgā dāma – Diāna Škļara, kura, starp citu, kungu konkurencē cīnījās godam, apakšgrupā ieņemot 5. vietu, bet kopvērtējumā pat devīto. Cerības kauss tika pasniegts Jurijam Beluško.

 

Informāciju sagatavoja Andris Sosnars, sacensību galvenais tiesnesis

Share this Post