“Ogre/Miandum” izcīna Rīgas čempionāta bronzu

/ September 17, 2017

Pagājušās nedēļas nogalē O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamata pamatskolas sporta kompleksā norisinājās galvaspilsētas atklātā čempionāta handbolā finālspēles. Otro reizi pēc kārtas bronzas medaļas izcīnīja “Ogre/Miandum”, kas ar 35:28  pārspēja Rīgas komandu “ASK/LSPA”.

Spēli par bronzas medaļām ogrēniešiem nācās aizvadīt bez diviem komandas līderiem – savainojumu turpina dziedēt Artis Kurmēns, bet aizņemtības darbā dēļ uz šo maču netika Arvis Laganovskis, kurš ar 15 vārtu guvumiem bija otrais rezultatīvākais visā turnīrā.

Spēli veiksmīgāk sāka “Ogre/Miandum”, kas, pateicoties diviem Mareka Ģērmaņa, kā arī Uvja Strazdiņa un Dzintara Dravnieka vārtu guvumiem, izvirzījās vadībā ar 4:1. Pamazām iespēlējās arī armijnieki, kuri Ogres komandas pārsvaru spēja samazināt līdz minimumam – 8:7 pēc Andra Strazda metiena 14.minūtē. Puslaika otro daļu gan atkal pārliecinošāk nospēlēja ogrēnieši, vienubrīd panākot arī +5, bet pirmās 30 minūtes noslēdzot ar četru vārtu pārsvaru – 17:13.

Otrajā puslaikā “Ogre/Miandum” pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, nepielaižot pretiniekus tuvāk par trim vārtiem. Puslaika gaitā ogrēniešu pārsvars vairākkārt sasniedza septiņus vārtus (25:18, 27:20, 29:22), un, lai gan vienubrīd “ASK/LSPA” sadeldēja savu deficītu līdz četriem vārtiem, tieši ar +7 “Ogre/Miandum” noslēdza spēli – 35:28. Desmit vārtus šajā spēlē ogrēniešu labā guva Dzintars Dravnieks, septiņus – Uvis Strazdiņš, bet pa pieciem – Artis Laganovskis, Mareks Ģērmanis un Andrejs Mancurovs. Par labāko spēlētāju Ogres komandā tika atzīts Dzintars Dravnieks, kurš ar trijās spēlēs gūtiem 23 vārtiem kļuva arī par visa turnīra rezultatīvāko handbolistu.

Rīgas čempionāta bronzas medaļas “Ogre/Miandum” sastāvā izcīnīja: Dzintars Dravnieks, Arvis Laganovskis, Uvis Strazdiņš, Andrejs Mancurovs, Artis Laganovskis, Mareks Ģērmanis, Artis Rozenbergs, Reinis Sļusarevs, Artūrs Svārups, Vladislavs Ivanovs, Sandis Lepers, Arturs Klimočkins, Pēteris Ratnieks un Jānis Noviks. Treneri: Andris Molotanovs, Andris Sosnars un Natālija Kudrjavceva.

Par Rīgas čempioniem handbolā pēc viena gada pārtraukuma kļuva “Dobeles Tenax” handbolisti, kuri finālspēlē ar 35:32 pārspēja komandu “Celtnieks Rīga”.

Šonedēļ startēs Latvijas čempionāts handbolā. “Ogre/Miandum” pirmo spēli aizvadīs sestdien, 16. septembri, kad Ogres stadiona hallē uzņems Rīgas “ASK/LSPA”. Mača sākums pulksten 18.00.

 

Share this Post