“Ghetto Basket” Ogrē izaicina ikvienu basketbolistu un sportot gribētāju

/ May 24, 2017

Jau šo sestdien, 27.maijā, Ogrē, plkst.13.00 startēs “Ghetto Basket” turnīrs, Latvijas čempionāta 2.posms, kurā “Ghetto” komanda aicina piedalīties ikvienu basketbolistu un sportot gribētāju, informēja  Raimonds Elbakjans.

Viens no pasākuma īpašajiem pārsteigumiem būs basketbola sadraudzības spēle starp komandām “Ghetto Basket” un “BK Ogre/Kumho Tyre”, kurā labākie “Ghetto Basket” spēlētāji sacentīsies meistarībā ar jau pieredzējušajiem Ogres basketbolistiem. Spēles sākums plkst. 13:10. 

Tikmēr strītbola reģistrācijas sākums plkst.12.00, sacensībām dalībnieki varēs reģistrēties piecās vecuma grupās – U12, U14, U16, 17+ un meitenes.

“Esam priecīgi uzņemt mūsu pilsētā “Ghetto Basket” posmu. Uzskatu, ka tā ir ļoti laba un vērtīga kustība, kas attīsta jauniešu interesei par sportu un veido pozitīvi domājošu sabiedrību. Ceru, ka posms noritēs veiksmīgi un ka tā ir tikai pirmā no vairākām reizēm, kad “Ghetto Games” pasākumi notiek Ogrē. Zinu, ka “Ghetto Games” kustība pārstāv ne tikai basketbolu un ka visi šie sporta pasākumi ir ļoti populāri jauniešu vidū, kas dod priekšstatu par kvalitatīvu un vērtīgu brīvā laika pavadīšanu. Tā būs interesanta un aizraujoša jauna pieredze pilsētas iedzīvotājiem,” sacīja Basketbola kluba Ogre valdes priekšsēdētājs un Ogres novada sporta attīstības konsultatīvās komisijas vadītājs Gints Šīviņš.

Viņš arī piebilda, ka sporta dzīve Ogres novadā ir interesanta, pieejama un ļoti daudzpusīga – jebkura vecuma iedzīvotājam ir iespēja pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveida. 

Ričards Lastiņš (15 gadi) Ogres Basketbola skolas audzēknis, kā arī Ogres novada sporta centra vieglatlēts ar augstiem sasniegumiem: “ Ogrē sporta pieejamība ir diezgan plaša. Ir ledus halle, kur var trenēties hokeju, ir basketbola skola, kur uzsākt basketbola gaitas, ļoti labi attīstīta basketbola piramīda, sākot no pašiem mazākajiem līdz profesionālai komandai. Ir labs stadions, kur šogad notiek plašas un augstā līmenī organizētas vieglatlētikas sacensības. Priecē Krasta ielas sporta laukums un vēl pāris izvietotie brīvi pieejamie basketbola grozi pilsētā. Priecē Ogres 1. vidusskolas sporta zāle un ar nepacietību gaidu renovētā skolas stadiona atklāšanu.”

Arī šajā turnīrā U12 un U14 grupām spēles tiesās profesionāli tiesneši, savukārt pārējās grupās spēles notiks bez tiesnešiem. Turnīram pieteikties tiek aicināts ikviens interesents un sporta entuziasts, neatkarīgi no viņa vecuma. Ogres Ghetto Basket un Latvijas čempionāta posma rezultāti tiks publicēti un reģistrēti “FIBA 3×3 Planet” mājaslapā, krājot gan individuālos, gan komandas, gan Valsts kopējos reitinga punktus. 

Ghetto Basket Ogres turnīrā, sadarbībā ar veikalu “ProBasketball” arī pirmo reizi šajā sezonā norisināsies trīspunktnieku konkurss, kurā pasākuma apmeklētāji un turnīra dalībnieki pārliecināsies par savu precizitāti tālmetienu izpildē. 

Sadarbībā ar “Bite Latvija”, arī šajā reģionu pasākumā ikvienam interesentam tiks dota iespēja piedalīties īpaši veidotā “Bite Skill Challenge” uzdevumu trasē, kurā dalībnieki sacentīsies četrās vecuma grupās – U12, U14, U16 un 17+. Trasē būs dažādu pakāpju grūtības uzdevumi, lai motivācija cīnīties par uzvaru būtu gan jau pieredzējušiem sportistiem, gan vienkārši sportot gribētājiem.

“Bite Skill Challenge” uzdevumu trase ļauj attīstīt ikvienam jaunietim nozīmīgas īpašības – koordināciju, ātrumu, precizitāti un izturību. Trase nav no vieglākajām, taču “Ghetto Basket” komandā ļoti aizrāvāmies to izstrādājot un pašiem arī testējot. Ogrē pats piedalīšos trasē un metīšu izaicinājumu pats sev, lai varētu vairāk!” uzsvērta “Ghetto Basket” trīskārtējais čempions Jānis Āre.

Viens no “Bite Skill Challenge” īpašajiem pārsteigumiem ir uzdevums, kas jāpilda, izmantojot jaunākās HTC Vive virtuālās realitātes brilles. “ Tehnoloģijas iespējams izmantot ļoti daudzpusīgi – ja vēlamies, tās var kalpot aktīvam dzīvesveidam un sevis attīstīšanai,” piebilda Āre.

“Ghetto Games” ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. “Ghetto Games” pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanā neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē. Kustības pamatvērtības ir mīlestība, draudzība  un līdzcietība.

“Ghetto Games” atbalstītāji:

Partneri: Rīgas dome, Rīgas Brīvosta, “Latvijas Nafta”.

Sadarbības partneri: “Bite”, Latvijas Universitāte, Live Rīga, Maxima, Latvijas Tautas sporta asociācija, AS Putnu fabrika “Ķekava” un “Laima”.

Atbalsta: “Mangaļi”, “Būvniecības ABC”, “Krown”.

“Ghetto Basket” draugi: Latvijas Basketbola savienība, adidas, “Probasketball” veikals.

“Ghetto Floorball” draugi: Latvijas Florbola savienība, Sporta punkts veikals.

“Ghetto Football” draugi: Latvijas Futbola federācija, Nike, Eurolife Technologies, Rickberry, Lampa.

“Ghetto Games” akadēmijas draugi: Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Pašvaldību atbalsts: Ventspils, Jūrmala, Cēsis, Krāslava, Smiltene, Saldus, Jēkabpils, Ogre, Liepāja, Bauska, Kuldīga, Rēzekne un Ikšķile.

Informē: TV24, JCDecaux, Draugiem.lv TVNET, OK!, Otkrito, Kas Jauns, Sīrups, Pastaiga, Young.lv, Sportacentrs.com, Sporta avīze, young.lv, gorod.lv.

Share this Post