Pasaules sniega diena – Ogrē

/ January 9, 2017

Jau pavisam drīz notiks Ziemas pasākums – Pasaules Sniega diena – 14.janvārī

Kas notiks Ogrē?

Pasākuma mērķis ir popularizēt ziemas sporta veidus un motivēt ik vienu Ogres novada iedzīvotāju pievērsties sportiskām aktivitātēm brīvā dabā. Sniega dienas aktivitāšu sākums plkst. 10.00 sāksies Kranciema ielā 1, Ogrē ar TRAMPLĪNLĒKŠANAS sacensībām. Taču visus pārējos interesentus gaidām  Ogres Zilo kalnu starta laukumā, kur no plkst.10.30 aicinām uz distanču slēpošanu ģimeņu komandas un  paralēli skanot mūzikai notiks dažādas āra aktivitātes. No 11.00 – 11.15 – ragaviņu konkurss – kur skatīsim radošo pieeju ragaviņu noformējumam. Plkst. 13.00 – starts tiks dots pirmajiem jaukto skolu stafešu dalībniekiem, kur aicinām iesaistīties skolas.  Papildus 12:00 Ogres novada publiskajā slidotavā norisināsies jauno hokejistu turnīrs, un  dienas laikā daiļslidotāji priecēs klātesošos ar paraugdemonstrējumiem.

15.janvārī Ogrē turpināsies Sniega festivāls ar pārgājienu. Plānotais maršruts ar  sniega kurpēm ir 7- 9 km garš. Sākums 11:00 Ogres Zilo kalnu slēpošanas trases sākumā, Ogrē. Sīkāka informācija info@purvabridēji.lv.

Laipni aicinātas ģimenes, skolu jauniešu komandas, tramplīnlēcēji, lai Sniega dienas pasākumu pavadītu aktīvi. Dalībnieki aktivitāšu veikšanai aicināti ņemt līdzi sporta inventāru.

Pilnīgi visi Sniega dienas pasākuma dalībnieki saņems Apliecinājumu par piedalīšanos svētkos. Ģimeņu grupu sacensību dalībnieki tiek pie piemiņas balvām, jaukto stafešu grupu trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar medaļām. Tramplīnlēcēju sacensību uzvarētājiem – katras grupas labākie trīs sportisti iegūst kausus un „Vispasaules sniega dienas” diplomus.

Kas ir Pasaules Sniega diena?

Pasaules Sniega diena (World Snow Day) ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē. Tā ir daļa no FIS programmas „Vediet bērnus uz sniega”, kuras mērķis ir dot bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Iespēja izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, kā arī radīt iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē. Sniega dienas mērķis nav noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un arī viņu vecākiem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega var kļūt par viņu ikdienu, kas sniedz pozitīvas emocijas un nodrošina veselīgu dzīvesveidu. Pasaules Sniega dienas starptautiskais moto: “Explore, Enjoy, Experience.”

 

Sīkāka informācija – nolikumā 

vispasaules-sniega-diena-2017-final

programma-papildinats

 

Share this Post