Sākusies Latvijas frisbija līga 2016/2017

/ November 21, 2016

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, O.Kalpaka skolas sporta kompleksā, 9 sieviešu un 10 vīriešu komandas uzsāka Latvijas frisbija līgas 2016./17.gada sezonu. Pēc pirmā posma vadībā izvirzījušās Ogres „Moments” un kaimiņu „Lynx” no Tallinas. Pēc pirmā Latvijas Frisbija līgas posma  vīriešiem vadībā izvirzījušās „Salaspils WT” un Ventspils „Flying Worms” komandas. Otrajā grupā labākās – Ogres „NightWatch” un „Valmiera Open”.

Latvijas Frisbija līga šosezon pirmo reizi ir atvērta formāta, kas nozīmē, ka tajā drīkst startēt arī ārzemju komandas. Šosezon sieviešu divīzijā piedalās 9 komandas, 6 no Latvijas, 2 no Igaunijas un 1 no Lietuvas, kas ir par 4 vairāk nekā pērn. Visas komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, balstoties uz to spēku un ģeogrāfisko novietojumu, un sezonas laikā tās aizvadīs divas spēles ar savas grupas komandām, kā arī vienu spēli ar pretējās grupas komandām.

Pirmo posmu bez zaudējumiem iesāka pagājušā gada Latvijas čempiones telpās „Moments” no Ogres, kas pārspēja „Salaspils juniores” (13:4), debitantes no Ventspils, „Lynx juniores” no Tallinas.

Latvijas frisbija līgā vīriešiem kopumā piedalās 10 komandas, kas sadalītas „augšējā” un „apakšējā” grupā – katrā pa 5 komandām. Pēc pirmā apļa spēlēm nepārspēti palika pērnā gada čempioni „Salaspils WT”, kas pārspēja divas Rīgas komandas – „Hardcoe Ultimate” (13:10) un „Ultimate Decision” (13:8).

Otrajā grupā divas pārliecinošas uzvaras izcīnīja Ogres „NightWatch” komanda, kas pārspēja „Sirocco Ultimate” no Rīgas (13:7) un sagrāva „Daugavpils Universitāti” (13:1).

Visi pirmā posma rezultāti pieejami šeit: http://www.frisbee.lv/rezultati-20162017

Share this Post