Ogre kandidē par “Jauniešu galvaspilsētu 2017”

/ November 15, 2016

Kura būs Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2017? Par šo titulu konkursa finālā cīnīsies 3 pilsētas Ogre, Ventspils un Liepāja, lai noteiktu vienu pašvaldību, kas 2017.gadā uzņemsies pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu. Lai iekļūtu finālā bija jāsagatavo pieteikums un arī speciāli šim konkursam jauniešu izstrādāta video vizītkarte par pašvaldību. Sadarbojoties jaunatnes lietu speciālistam Rinaldam Rudzītim un jauniešu organizācijai “Street Warriors” pieteikums tika sagatavots un nosūtīts vērtēšanai Izglītības un zinātnes ministrijai (turpmāk, IZM).

Iekļūšana finālā nozīme to, ka visas trīs pilsētas ir saņēmušas vislielāko punktu skaitu ekspertu balsošanā un tagad notiks 10 (desmit) dienas no 13.11. līdz 23.11.2016. ilga publiska balsošana, speciālā konkursam izveidotā interneta tīmekļa vietnē (http://jaunatneslietas.lv/latvijas-jauniesu-galvaspilseta-2016).
Interneta tīmekļa vietnē par katru pretendentu no vienas datora iekārtas (datora, viedtālruņa, planšetes), ir iespējams nobalsot vienu reizi 24 stundu laikā.
Mēs aicinām ikvienu Ogres novada iedzīvotāju palīdzēt un balsot, lai nākamajā gadā Latvijas jaunatnes politika paietu Ogres zīmē.
Pilsēta, kura saņems lielāko punktu skaitu kopējā vērtējumā (ekspertu vērtējums un publiskais balsojums), tiks atzīta par uzvarētāju. Konkursa uzvarētājs saņem ceļojošo kausu ar uzrakstu „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta”, ko pasniedz ministrijas pārstāvis svinīgā konkursa uzvarētāja paziņošanas pasākumā 2016.gada 9. decembrī, Jelgavā. Pasākuma laikā ministrijas un konkursa uzvarētāja pārstāvji paraksta konkursa uzvarētāja apņemšanos pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu 2017.gadā.
Jauniešu galvaspilsētas tituls nozīmē arī to, ka uzvarētājpilsētā 2017.gadā tiks rīkoti 5 (pieci) lieli, Latvijas mēroga jaunatnes politikas pasākumi tajā skaitā Starptautiskās Brīvprātīgo dienas pasākums 2017.gada 5. decembrī un konkursa „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” paziņošanas pasākumu.
Liels paldies biedrībai “Street Warriors” un īpaši Gatim Kondrātam, Aivim Plotiņam un Ērikam Silovam, kā arī Tomam Ezerietim par uzdrīkstēšanos un ieguldīto darbu!
Jāpiebilst, ka šī jau ir otrā reize, ka jauniešu organizācija iesaistās un izvirza Ogri IZM konkursā. 2012.gadā Ogres novada pašvaldība saņēma balvu, kategorijā „Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā”. Balvu pasniedza par izcilu veikumu darbā ar jaunatni, novērtējot pašvaldību, darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai. 2012. gadā Ogres novada pašvaldība kopā ar jaunatnes organizācijām kopīgi izstrādāja Ogres novada Jaunatnes politikas stratēģiju 2013.-2017. gadam. Tas bija būtisks pavērsiens jaunatnes politikas attīstībā Ogres novadā, tāpēc Ogres jaunatnes organizācijas – Ogres Jauniešu klubs „Projektu darbnīca“, biedrība „Creativus“ un Ogres Rotarakta klubs izvirzīja Ogres novadu šīs balvas saņemšanai.
Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017” organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Jaunatnes padomi un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.
Share this Post