Ogrēnietis Renārs Roze Florences maratonā finišē 12.

/ December 3, 2010

Pagājušās nedēļas nogalē, 28.novembrī vienā no Itālijas skaistākajām pilsētām- Florencē jau 27.gadu pēc kārtas norisinājās tradicionālais Florences maratons, kurā piedalījās trīs Latvijas pārstāvji- tai skaitā arī ilggadējais orientierists Renārs Roze no Ogres.

Kaut arī Renārs maratona distanci skrēja pirmo reizi mūžā, viņš spēja uzrādīt šosezon ātrāko rezultātu Latvijā – 2.26:19, ierindojoties divpadsmitajā vietā no 8499 startējošajiem skrējējiem. Jāpiemin, ka šis ir arī labākais rezultāts, kādu šogad maratonā uzrādījuši Latvijas pārstāvji. Florences maratonā 55.vietā ierindojās Kaspars Tūbelis (2:42:28), bet 972.vietu ieguva Sandris Lizbovskis (3:15:38)

Kā stāsta Renārs Roze, „Tam, ka kaut kad skriešu maratonu, palēnām briedu jau labu laiku – kādus gadus divus trīs. Galu galā šīs vasaras beigās izlēmu, ka manai maratona debijai ir pienācis laiks, un izšķīros par labu Florences maratonam. Par to biju dzirdējis labas atsauksmes – gan kā par skaistu maratonu (kā nekā Florence ir bieži vien atrodama dažādu pasaules skaistāko pilsētu sarakstos), gan arī kā par maratonu ar pietiekami “ātru” trasi, jo, neskaitot pirmo pusotru kilometru, kur trase ved lejup no kalna, pārējā distance ir salīdzinoši līdzena.” Sportists arī atzina, ka bija pirms starta cerējis finišēt ar pāris minūšu sliktāku rezultātu, tāpēc ir ļoti priecīgs par uzrādīto laiku.

Maratonam bija pieteikušies vairāk kā 10 200 dalībnieku, taču aukstā un lietainā laika dēļ Florencē startēja 8499 sportisti no vairāk kā 50 valstīm, no kuriem finišēja 7791 dalībnieki. Pirmās trīs vietas izcīnīja etiopieši: pirmo vietu ieguva TADESE AREDO TOLESA (2.12:41), tikai par auguma tiesu apsteidzot savu tautieti GELANA TESHOME (2.12:41). Trešajā vietā ierindojās TOLA EDEA BANE (02:13:30).

Uzrādītais rezultāts ir ātrākais, ko šosezon ir spējuši Latvijas sportisti maratona distancē. Otrs ātrākais rezultāts šajā sezonā pieder Marekam Florošekam (2:26:59), bet kā trešais ātrākais Latvijas maratonists ir Raivis Zaķis (2:27:43).

Foto: no BalticMiles pusmaratona šogad Jūrmalā, kurā Renārs Roze ierindojās 3.vietā

Informāciju sagatavoja Anda Bīriņa, LOF preses dienests

 

Share this Post