HK “Ogre” trešo reizi pēc kārtas izcīna Rīgas bronzu

/ September 5, 2018

Pagājušās nedēļas nogalē HK “Ogre” piedalījās Rīgas atklāta čempionāta handbolā izšķirošajās spēlēs par medaļām. Ogres handbolisti pusfinālā ar 28:34 atzina nākamās čempiones “Celtnieks Rīga” pārākumu, bet mačā par 3. vietu un bronzas medaļām ar 31:30 pārspēja citu galvaspilsētas komandu – “ASK/LSPA”.

Šogad Rīgas atklātajā čempionātā piedalījās piecas komandas – Dobeles “Tenax”, “Celtnieks Rīga”, HK “Ogre”, “ASK/LSPA” un “Skrīveri/Aizkraukle . Iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas “Tenax” un “Celtnieks” turnīrā iesaistījās tikai no pusfināla, kamēr pārējās trīs cīnījās par divām ceļazīmēm uz pusfinālu, izspēlējot apļa turnīru. Apakšgrupā pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja handbola klubs “Ogre”, kas pārliecinoši apspēlēja gan “Skrīverus/Aizkraukli” (30:17), gan “ASK/LSPA” (37:25), triumfējot grupā. Cīņā par otro vietu un otro ceļazīmi uz pusfinālu “ASK/LSPA” līdzīgā cīņā tika galā ar komandu “Skrīveri/Aizkraukle” (31:27).

Pusfinālā “Ogrei” bija jāsacenšas ar “Celtnieks Rīga” handbolistiem. Artim Kurmēnam, kurš starpsezonā no HK “Ogre” pārgāja pie rīdziniekiem, šī bija pirmā spēle pret savu bijušo komandu, bet debiju oficiālās spēlēs rīdzinieku rindās piedzīvoja krievu leģionārs Vladislavs Košmans. Spēles sākumā abas komandas apmainījās ar neprecīziem metieniem, bet rezultāts tika atklāts otrās minūtes beigās, kad rīdziniekus vadībā izvirzīja Rihards Leja. Vēlāk vadību vairākkārt pārņēma “Ogre” (3:2, 4:3), bet “Celtnieks Rīga” atbildēja ar četriem pēc kārtas gūtiem vārtiem, iekrājot +3 (7:4). Rīdziniekiem vadību izdevās noturēt ilgāku laiku, taču, tuvojoties puslaika izskaņai, ogrēnieši, izmantojot mājinieku kļūdas, panāca pretiniekus un galotnē arī pārņēma vadību. Punktu puslaikam pielika Ivars Brics, būdams precīzs pēdējā sekundē – 16:15 “Ogres” labā pēc pirmajām 30 minūtēm. Otrā puslaika sākumā Ogres handbolisti palielināja savu pārsvaru līdz +3, bet rīdziniekiem pakāpeniski izdevās rezultātu līdzsvarot un 40.minūtē pēc Artūra Lazdiņa metiena atgūt vadību (21:20). “Ogre” atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas, atkal vēršot rezultātu sev par labu (23:21), taču tam sekoja vairākas neizmantotas iespējas un noraidījumi, ko “Celtnieks Rīga” izmantoja, pakāpeniski pārņemot iniciatīvu. Pēdējās 15 minūtes rīdzinieki uzvarēja ar 12:4, nokārtojot drošu uzvaru ar 34:28. Deviņi vārtu uzvarētāju labā Vladislavam Košmanam, septiņi – Rihardam Lejam. Ogrei septiņus guva Artis Laganovskis.

Rīgas atklātais čempionāts handbolā. Pusfināls. 01.09.2018.

“Celtnieks Rīga” – HK “Ogre” 34:28 (15:16)

“Celtnieks Rīga”: Košmans 9, Leja 7, Lazdiņš 5, Kurmēns 4, Freibergs 4, Lejnieks 2, Eglītis 1, Čikuts 1, Petuhovs 1.

HK “Ogre”: Art. Laganovskis 7, Dravnieks 5, Art. Laganovskis 5, Lepers 4, Rozenbergs 2, Svārups 2, Brics 2, Bauze 1.

Bronzas spēlē, kas notika 2. septembrī, otro gadu pēc kārtas tikās HK “Ogre” un “ASK/LSPA”. Spēles rezultātu jau pēc pusminūtes atklāja ogrēnieši, bet tam sekoja armijnieku četru vārtu izrāviens – 4:1 “ASK/LSPA” labā pēc četrarpus aizvadītām minūtēm. Pēc minūtes pārtraukuma “Ogre” savu sniegumu uzlaboja, ātri līdzsvarojot rezultātu, bet 13. minūtē pēc ilgāka laika atkal pārņēma vadību (7:6). Puslaika turpinājumā vadība mainījās vēl vairākkārt, bet tā izskaņu veiksmīgāk aizvadīja “ASK/LSPA”, noslēdzot to savā labā – 16:14. Armijnieki saglabāja drošu vadību arī otrā puslaika sākumā, bet ogrēnieši pakāpeniski deldēja starpību, pretiniekus panākot 41.minūtē, kad Reinis Sļusarevs līdzsvaroja rezultātu – 22:22. Nedaudz vēlāk Arvis Laganovskis jau izvirzīja vadībā Ogres komandu, bet turpinājumā ogrēniešu pārsvars pieauga līdz trim vārtiem. “ASK/LSPA” spēja šo deficītu atspēlēt, nodrošinot intriģējošu galotni, tomēr izšķirošajos brīžos nedaudz veiksmīgāk nospēlēja Ogre, uzvarot ar 31:30 un izcīnot Rīgas čempionāta bronzas medaļas. Jāpiebilst, ka Ogres handbolisti tā panākumu guvuši jau trešo gadu pēc kārtas. Par turnīra labāko spēlētāju HK “Ogre” rindās tika atzīts mūsu komandas debitants Ivars Brics.

Rīgas atklātais čempionāts handbolā. Spēle par 3.vietu. 02.09.2018.

HK “Ogre” – “ASK/LSPA” 31:30 (14:16)

HK “Ogre”: Arv. Laganovskis 8/2, Bauze 6, Sļusarevs 5, Brics 5, Lepers 4, Dravnieks 3.

“ASK/LSPA”: Latkovskis 9, Stepuļenoks – Stukanovs 7, Liepiņš 6, Sūnaitis 3, Zvejnieks 3, Jomants 1, Reniņš 1.

Par Rīgas čempioni kļuva komanda “Celtnieks Rīga”, kas finālā ar 31:28 uzvarēja Dobeles “Tenax”.

 

Izmantotie resursi: handball.lv

Foto: Sandra Škutāne

Share this Post