Ogres NSC orientieristam Vītoliņam medaļa starptautiskās sacensībās

/ January 16, 2017

Pagājušās nedēļās nogalē Daugavpilī notika pirmās 2017. gada sacensības orientēšanās sportā. No ogrēniešiem vislabāk veicās Audrim Vītoliņam, kurš vecuma grupā V12 sacensību kopvērtējumā izcīnīja bronzas medaļu.

Sacensības Daugavpilī izvērtās starptautiskas, jo ne pārāk kuplo latvieši sportistu pulku papildināja arī orientieristi no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Sniega sega bija 15 cm bieza, bet naktī pirms sacensībām uzsniga vēl 5 cm, tāpēc ātrie slēpojošie orientieristi no sirds varēja izbaudīt Stropu meža burvību. Strauji tuvojas Eiropas čempionāts, kas notiks Somijā, līdz šim startam palikušas vēl tikai trīs nedēļas. Komandu sastāvi vēl neskaidri, jo sniega trūkuma dēļ līdz šim sacensības nenotika. Ogres orientieristus junioru konkurencē pārstāvēja Andris Sarksņa, kurš startēja V21 grupā. Andris ar mainīgiem rezultātiem, bet sacensību kopvērtējumā tomēr atrodoties vadībā, kopā ar madonieti Niku Pļaviņu stiprināja savu vietu Latvijas izlasē. pēc nedēļas viņam vēl būs jācīnās Lietuvas atklātajā čempionātā.

Pārējie mūsu jaunieši krāja pieredzi. Vecuma grupā S12 Elīzei Bremzei 3. vieta  sprintā, bet kopvērtējumā 4.vieta. Tā kā ziemas orientēšanās sacensībās V10 grupas vecuma grupa nav paredzēta, tad ogrēnietis Roberts Daugerts startēja V12 grupā, kur ierindojās 6. vietā. Mūsu Audris Vītoliņš šajā pašā vecuma grupā sacensību kopvērtējumā ierindojās augstajā 3.vietā.

Mūsu izcilie elites sportisti Daugavpilī nestartēja. Raivo Kivlenieks piedalījās  Latvijas čempionātā slēpošanā 10 km distancē brīvajā stilā, kas notika “Mailēs”, un izcīnīja 4. vietu, piekāpjoties tikai aktīvajiem slēpotājiem ar profesionālu slēpju laboratoriju. Amatierim distanču slēpošanā tas ir atzīstams rezultāts. Raivo kopā ar brāli Andri Kivlenieku pagājušajā nedēļā piedalījās Baltijas militārajās spēlēs Priekuļos, pārstāvot Latvijas Nacionālos bruņotos spēkus. Raivo biatlonā un Andris slēpošanā – abi ieņēma 5. vietu katrs savā disciplīnā, bet no latviešiem viņi bija labākie.

Ziemas sezona sākusies spraigi, neļaujot apdomāties. Ne velti ir sakāmvārds: “Uzkrita kā sniegs uz galvas”. Tā arī 2017.gads iesācies strauji. Sekojiet mūsu sportistu gaitām Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā www.lof.lv, mūsu mājaslapā www.okogre.lv, kā arī meklējiet interneta tīmeklī informāciju par mūsu  rezultātiem, izmantojot atslēgas vārdus “ski orienteering 2017”. Ogri Eiropas čempionātā Somijā un pasaules čempionātā Krievijā (Krasnojarskā) pārstāvēs četri sportisti – Andris un Raivo Kivlenieki, Nauris Neimanis un Andris Sarksņa (juniors).
Informāciju sagatavoja Iveta Holcmane, Ogres un Latvijas pieaugušo izlases trenere

Share this Post