Nūjošanas pārgājiens “Iepazīsti Ogres novadu!” Ogre-Ogresgals-Ogre

/ May 18, 2023

Vērojot nūjošanu no malas, var šķist, ka vienīgā nūjošanas īpatnība, kas to atšķir no pastaigas, ir nūjas, kas tiek izmantotas, lai atvieglotu iešanu. Patiesībā ir gluži pretēji. Nūjas izmanto kā inventāru, lai pieslēgtu un nodarbinātu vairāk muskuļu grupu, nekā vienkārši ejot. Pretestības iespaidā tiek pieslēgta ķermeņa augšdaļas muskulatūra – plecu, krūšu, muguras. Šī ir nūjošanas galvenā atšķirība no iešanas. Ejot ķermeņa augšdaļas muskuļi pieslēdzas minimāli, bet nūjojot tiek nodarbināti ap 90% muskuļu.

Aicinām baudīt nūjošanas prieku un piedalīties šīs sezonas otrajā nūjošanas pārgājienā (no cikla “Iepazīsti Ogres novadu!”) 21. maijā! Starts plkst. 9.00 Ogrē, Brīvības ielā 44.

  • Ja nepieciešamas nūjošanas nūjas, lūdzam to norādīt pieteikumā (komentāra sadaļā), minot sava auguma garumu centimetros.
  •  Ir iespējams apgūt pareizu nūjošanas tehniku – sākums plkst. 8.30, tas jāpiesaka komentāru sadaļā pieteikumā.
  •  Dosimies līdz Tradīciju parkam Ogresgalā, kur no plkst.11.00 notiks pasākums ģimenēm ar dažādām aktivitātēm, koncertu, meistarklasēm un ballīti noslēgumā. Pēc pasākuma paredzēts otrais nūjošanas etaps Ogresgals – Ogre. Ir arī iespēja uz Ogri doties ar sabiedrisko transportu un veikt pārgājienu tikai vienā virzienā.

Oveselība pasākumu organizē, īstenojot ESF projektu “Pasākumi veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ogres novada iedzīvotājiem” (Nr.9.2.4.2/16/I/031).

Share this Post