PK posma skrituļslalomā ietvaros Ikšķilē aizvadīta “BTA” kausa izcīņa

/ August 1, 2022

Šajā nedēļas nogalē Ikšķilē tiek aizvadīts Pasaules Kausa sezonas ceturtais posms skrituļslalomā. Šodien sacensības sākās ar “BTA” kausa izcīņu, kas bija arī pasaules ranga līmeņa sacensības, tajās elites grupās uzvaras gūstot Vācijas sportistiem Monai Zingai un Joergam Bertšam.

30. un 31. jūlijā Ikšķiles pilsētā esošajā Peldu ielā norisinās pasaules līmeņa skrituļslaloma sacensības, pirmajā dienā dalībniekiem startējot pasaules ranga ieskaites sacensībās – “BTA” kausa izcīņa, savukārt otrajā dienā sagaidāms nedēļas nogales galvenais notikums, Pasaules Kausa posma atgriešanās Latvijā pēc 10 gadu pārtraukuma.

Sestdienā notikušajā BTA kausa izcīņā dalībnieki sacentās visās vecuma grupās, sākot ar pašiem mazākajiem U10 grupiņā, līdz pat elitei un tā sauktajiem māsteriem noslēgumā.

U10 grupā meitenēm ātrākā divu braucienu summā bija Elīza Beļuna, kura par 0,46 sekundēm pārspēja Esteri Zīvarti, savukārt trešā palika Tīna Oliņa, no uzvarētājas atpaliekot par 2,44 sekundēm. Zēniem šajā vecuma grupā pārliecinoši ātrākais bija Noels Drošs, aiz kura finišēja Ģirts Blūms un Jēkabs Rasims.

U12 grupā starp meitenēm labāko laiku sasniegt spēja Nikola Grīnberga, kura pārspēja Emīliju Kliestu un Klaudiju Mori, savukārt puišiem ātrākais bija Kristiāns Indriksons, kurš apsteidza Renāru Lazdiņu un Kristiānu Lazdiņu. Kristiāns vien pēdējos trases metros izrāva goda pjedestāla pozīciju, pēc pirmā brauciena esot ceturtajā vietā.

Nākamajā vecuma grupā (U14) ar labāko laiku abos braucienus uzvaru guva Letīcija Matisone, pārspējot Esteri Jansoni un Anniju Biezo, savukārt zēniem šajā vecuma kategorijā ātrākie bija ārzemnieki – pie uzvaras tika slovāks Jans Delinčaks, polis Patriks Kapala finišēja otrais, bet goda pjedestālu noslēdza latvietis Valters Bērziņš.

U16 vecuma kategorijā ātrākā bija poliete Karolīna Debicka, kura par 0,61 sekundi pārspēja vācieti Nikolu Jouzefianu, savukārt uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpt izdevās Kristiānai Hartmanei. Zēniem pārliecinoša uzvara Georgam Šmalcam, par 2,60 sekundēm pārspējot tuvāko sekotāju Paulu Pēteri Prancānu. Trešo vietu otrajā braucienā izcīnīja Kārlis Valinks, aiz pjedestāla nostumjot savu kluba biedru Valdemāru Kuzminski, kurš pēc pirmā brauciena ieņēma otro pozīciju.

Pēdējā grupā pirms elites jeb U18 meitenēm labākā bija vāciete Elizabete Šēdlbauere, kura pēc diviem braucieniem uzrādīja par 1,75 sekundēm labāku laiku kā tuvākajai sekotājai polietei Igai Bartkovskai, bet trešā ar gandrīz trīs sekunžu deficītu palika Marta Tomšica. Zēniem ātrākais bija jaunākais no brāļiem Zvejniekiem – Jurģis, par 0,99 sekundēm pārspējot Rihardu Allenu, bet vēl mazliet tālāk aizmugurē finišēja slovāks Arturs Janačeks.

Elites grupā sievietēm uzvaru guva PK kopvērtējuma līdere, vāciete, Mona Zinga (Vācija), 1,07 sekundes aiz viņas finišējot Eleai Boersigai (Vācija). Goda pjedestālu noslēdza Manuela Šmola, kura uzvarētājai zaudēja 1,69 sekundes. Vienīgā Latvijas pārstāve elites grupā bija Marta Bērziņa, viņai sasniedzot 12. vietu. Arī vīriem visu pjedestālu aizņēma Vācijas skrituļslalomisti. Ātrākais Ikšķiles kalnā bija kopvērtējuma līderis Joergs Bertšs, par attiecīgi 0,41 un 1,18 sekundēm apsteidzot Noa Zingu un Luku Goekelēru. Starp vīriešiem vienīgais Latvijas pārstāvis bija Dāvis Zvejnieks, kurš, lai arī pēc pirmā brauciena bija devītais, noslēgumā palika 11. pozīcijā.

Noslēdzošajā kungu māsteru klasē uzvaru izcīnīja slovāks Mareks Noga, kurš pārspēja Gati Latkovski un Arkādiju Reimani.

2022. gada Pasaules Kausa 4. posma Ikšķilē organizēšana ir iespējama pateicoties atbalstam, ko nodrošina Ogres novads, BTA Vienna Insurance Group, Sporta klubs “Virsotne”, K-Uguns, Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skrituļslidošanas federācija, Jusan Print, My Skin, Kokmuiža&Gardu Muti un World Skate. Sacensības tiek līdzfinansētas no valsts budžeta līdzekļiem.

Informācija – www.sportacentrs.com
Foto – S.Meldere

Share this Post