Ikšķilē noslēdzies Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms Skrituļslalomā

/ August 1, 2022

Ikšķilē noslēdzies skrituļslaloma Pasaules Kausa izcīņas ceturtais posms, tajā uzvaras izcīnot Vācijas sportistiem Elea Borsigai un Jorgam Bertšam. Arī Latvijas skrituļslalomistiem padevās veiksmīgas sacensības, Frīdai Saļņikovai izcīnot 10. vietu sieviešu konkurencē, savukārt Dāvim Zvejniekam un Georgam Šmalcam tiekot pie attiecīgi 8. un 10. vietas starp vīriešiem.

Pasaules Kausa posms skrituļslalomā Latvijā norisinājās vien otro reizi, turklāt pēc 10 gadu pārtraukuma. Sacensību nedēļas nogale iesākās ar “BTA” kausa izcīņas sacensībām sestdienā, savukārt svētdien Peldu ielā, Ikšķilē, tika aizvadīts galvenais notikums – 2022. gada sezonas Pasaules Kausa ceturtais posms.

Sievietēm pirmajā braucienā Ikšķiles kalnu visātrāk pieveikt spēja Pasaules Kausa kopvērtējuma trešās vietas īpašniece, vāciete, Elea Borsiga, kura pirmo braucienu veica vien par nieka 0,02 sekundēm ātrāk kā kopvērtējuma līdere Mona Zinga (Vācija). Trešo labāko laiku uzrādīja Laura Dursta (Vācija), kura no līderes atpalika par 0,49 sekundēm. Starp latvietēm ātrākās bija māsas Elza un Frīda Saļņikova, ierindojoties 13. un 14. pozīcijā, turklāt abas šķīra vien 0,01 sekunde.

Vīriešu konkurencē pirmo braucienu ar pārliecinošu pārsvaru uzvarēja vācietis Jorgs Bertšs, par 0,42 sekundēm pārspējot tautieti Maksimilianu Šēdlbaueru, savukārt trešajā vietā palika cits vācietis Noa Zings, atpaliekot vien vienu sekundes simtdaļu vairāk. Savukārt Dāvim Zvejniekam astotais rezultāts, no līdera atpaliekot par precīzi sekundi.

Otrajā braucienā dalībniekus sagaidīja ļoti sarežģīta trase, kas vairākiem sportistiem izrādījās par grūtu, piedzīvojot izstāšanos. Sievietēm pirmā brauciena līdere Borsiga uzrādīja otro labāko laiku braucienā, tomēr ar to bija pietiekami lai nodrošinātu uzvaru divu braucienu summā, par 0,21 sekundi apsteidzot Zingu. Dursta piedzīvoja izstāšanos jau trases augšdaļā, ļaujot vācietei Manuelai Šmolai pakāpties uz goda pjedestāla noslēdzošo pakāpienu. Šmola no uzvarētājas atpalika par 0,37 sekundēm. Cīņā par labākās latvietes godu Frīdai izdevās pārspēt māsu Elzu Saļņikovu, pakāpjoties līdz pat 10. vietai. Frīda, kura pirmo reizi karjerā sasniedza PK posma pirmo desmitnieku, uzvarētājai zaudēja 4,11 sekundes.

Kungiem arī otrajā braucienā ātrākais bija Bertšs, divu braucienu kopsummā savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju palielinot līdz 0,89 sekundēm. Pēc Šēdlbauera kļūdiņām trasē uz otro vietu pacēlās Noa Zings, savukārt ar otro labāko rezultātu braucienā vien par 0,01 sekundi tālāk finišēja Luka Gēkelers (Vācija). Dāvim Zvejniekam izdevās nosargāt savu astoto pozīciju, atstatumam līdz uzvarētājam gan pieaugot līdz 2,36 sekundēm, turpretim Georgs Šmalcs divu braucienu summā spēja sasniegt 10. pozīciju, līdzīgi kā Saļņikovai, izcīnot savu pirmo desmitnieku Pasaules Kausa posmos.

Informācija – www.sportacentrs.com

 

Share this Post