Latvijas čempionāts distanču slēpošanā

/ January 17, 2022

15.-16. janvārī Madonā LČ distanču slēpošanā ar kopumā 450 dalībniekiem no sacensību komentētāja Ivara Bāča mikrofona visai bieži izskanēja “Ogres orientieristi”. Un tiešām, mūsu sportistiem izdevās pārsteigt daudzus!

Pieaugušo, junioru un vecāko jauniešu grupas sacentās vienādās distancēs – Latvijas distanču slēpotāji dalīja atlikušās ceļazīmes uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm, sacenšoties sprintā klasiskajā stilā un distancē (5km dāmām, 10 km vīriem) brīvajā stilā. Svētdien brīvajā stilā 23 dāmu konkurencē ātru soli demonstrēja gan Elīze Bremze (5.v., bronza S18), kas finišā ilgstoši bija līdere, gan Žozefīne Zavjalova (7.v.). Mūsu meitenēm izdevās sacensību gaitā kāpināt tempu, pēdējos 2,5 kilometros topošajai Pekinas olimpietei (saraksts vēl jāapstiprina 17.01.) un 3.v. ieguvējai Samantai Krampei piekāpjoties tikai attiecīgi 8 un 16 sekundes!

Sestdienas klasiskā stila sprinta distance bija izaicinoša. Lielāko distances daļu bija iespējams pielietot orientieristiem tik ierasto “stumšanās” tehniku, bet stāvā kāpumā nepieciešams skriet klasiskajā solī, kas sacensību režīmā tika darīts pirmo reizi. Vecāko jauniešu konkurencē Audris Odo Vītoliņš 22 puišu konkurencē uzrādīja 3. laiku! Diemžēl izslēgšanas braucienos gan Audris, gan V18 grupas līderis biatlonists Kristiāns Kārlsbergs startēt nedrīkstēja – trūkst FIS dalībnieku kodu, kas saistās ar lielām izmaksām.  V16 grupā uz starta 34 jaunieši – Bruno Šterns pirmo reizi izslēgšanas braucienos un 11. vieta. Lūkasam Siliņam izdevās pārsteigt. Pārliecinoši kvalificējoties fināla braucienam ar 6 labakajiem, Lūkass tajā cīnījās par uzvaru. Kad tikai trīs ar pusi minūtes garajā finālā Lūkass piedzīvoja kritienu pēc konkurenta uzkāpšanas uz slepēm, viņš nepadevās – ātri piecēlās un finiša taisnē izrāva sudrabu, izklupienā apsteidzot pāridarītāju!

Panākumi liecina, ka turpmāk centīgi un kvalitatīvi strādājot ir iespējams sasniegt arī ļoti lielus mērķus! Paldies par atbalstu treneriem Ivetai Holcmanei un Naurim Neimanim, ONSC, Ogres novada domei.

Share this Post