Oveselība aicina uz nodarbību par jaunākajām tendencēm bērnu audzināšanas jomā

/ May 7, 2021

Būt par mammu un tēti nav viegls uzdevums, jo vecākiem jābūt stingriem un mīļiem vienlaikus – viņiem ir gan jāradina savas atvases pie disciplīnas, gan arī jākļūst par bērnu draugiem un uzticības personām. Taču, kā veiksmīgi savienot šīs lomas?

Mēdz sacīt, ka ģimenē, līdzīgi kā dzīvē, kādam vienmēr ir jābūt “labajam” tēlam, bet kādam – “sliktajam”. Taču šis uzskats ir maldīgs! Eksperti uzskata, ka šīs lomas var savienot, ja ģimenē tiek veidotas cieņpilnas attiecības. Piemēram, vecāki ne vien runā un nosaka, ko drīkst un nedrīkst, bet arī ieklausās bērnos – viņu vēlmēs un vajadzībās.

Nav šaubu, ka teorija ir viena lieta, bet prakse – pavisam cita. Tāpēc ONSC veselības veicināšanas nodaļa Oveselība šā gada 12.maijā plkst. 19.00 organizēs Ogres novada iedzīvotājiem izglītojošu bezmaksas nodarbību “Jaunākās tendences bērnu audzināšanas jomā”, kas īpaši saistoša būs pirmskolas vecuma bērnu vecākiem. Tās laikā psiholoģijas doktorante, geštaltterapeite un četru bērnu mamma Elīna Zelčāne ne vien izskaidros galvenos bērnu audzināšanas principus, bet arī dalīsies savā pieredzē:

  • Kā disciplinēt bērnu, nepazaudējot autoritāti viņa acīs?
  • Kā aiz bērna niķiem pamanīt viņa emocionālās vajadzības?
  • Kā runāt ar bērnu, lai viņš tevi sadzirdētu?
  • Ko bērns sagaida no kopīgi ar vecākiem pavadītā laika?

Nodarbība norisināsies tiešsaistes platformā Zoom. Saite uz to tiks nosūtīta tikai reģistrētajiem dalībniekiem, tāpēc interesenti ir aicināti sūtīt pieteikumus uz e-pasta adresi oveseliba@ogresnovads.lv.

Nodarbība tiek īstenota ESF projekta “Pasākumi veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ogres novada iedzīvotājiem” (Nr.9.2.4.2/16/I/031) ietvaros.

Share this Post