PK “Ogre” audzēkņiem teicami sasniegumi Latvijas meistarsacīkstēs

/ October 16, 2020

9. oktobrī Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 25 m peldbaseinā, norisinājās Latvijas Jauniešu meistarsacīkstes peldēšanā, kurās piedalījās apmēram 200 zēnu un meiteņu no visas Latvijas. Šajā nopietnajā konkurencē lieliskus rezultātus sasniedza peldēšanas kluba “Ogre” jaunie sportisti, kuri individuāli izcīnīja septiņas dažāda kaluma medaļas, kā arī zeltu un sudrabu kompleksajā stafetē.

Jelgavā notikušās sacensības bija pirmās kopš marta mēneša, kad Latvijā tika izsludināta ārkārtas situācija. Ar šīm sacīkstēm, kurās startēja 2008. gadā dzimušas un jaunākas meitenes, un 2007. gadā dzimuši un jaunāki zēni, tradicionāli tiek atklāta peldēšanas sacensību jaunā sezona. Par valsts čempionāta godalgām 100 m distancē visās individuālajās disciplīnās, kā arī 4×50 m kombinētajā stafetē cīnījās jaunie peldētāji no Rīgas, Jelgavas, Valmieras un Jūrmalas pilsētām, Ilūkstes, Ķekavas, Siguldas un Ogres novadiem. 

PK “Ogre” peldētāju izcīnītās godalgas (100 m distance)
Emīlija Kraukle – 1. vieta brīvajā stilā;
Madara Rība – 1. vieta brasā;
Emīlija Kraukle – 1. vieta peldēšanā uz muguras;
Emīls Pastars – 2. vieta peldēšanā uz muguras;
Toms Tomass Puzirevskis – 2. vieta kompleksajā peldējumā;
Davislavs Paškevičs – 3. vieta brasā;
Arīna Goļikova – 3. vieta tauriņstilā.

Kompleksā stafete (4×50 m)

PK “Ogre” (Emīlija Kraukle, Madara Rība, Arīna Goļikova, Karolīna Sammuta) – 1. vieta;

PK “Ogre” (Emīls Pastars, Davislavs Paškevičs, Toms Tomass Puzirevskis, Rolands Putniņš) – 2. vieta.

Runājot par ogrēniešu sasniegumiem stafetē, jāuzsver, ka beidzot pienācis tas brīdis, ka mūsu pilsēta valsts meistarsacīkstēs ir pārstāvēta arī šajā peldēšanas disciplīnā, turklāt uzreiz tika izcīnītas medaļas. Jāpiebilst, ka mūsu meiteņu komanda 4×50 m kompleksajā stafetē uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet zēni pirmās vietas ieguvējiem piekāpās tikai par sekundes desmitdaļām. Ja Latvijas Jauniešu meistarsacīkstēs būtu arī komandu vērtējums, tad PK “Ogre” ar savām deviņām medaļām (4 zelta, 3 sudraba, 2 bronzas) tajā ieņemtu pirmo vietu.

PK «Ogre» sasniegumus atzinīgi novērtējis arī Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Aivars Platonovs, kurš uzsvēra, ka jaunie Ogres peldētāji, ņemot vērā, cik salīdzinoši nesen darbojas viņu klubs, rāda salīdzinoši ļoti labus rezultātus gan bērnu konkurencē, gan arī starp junioriem, kur ogrēnieši Latvijas izlases sastāvā startējuši arī Baltijas čempionātā. Tikai labus vārdus A.Platonovs varot teikt par PK “Ogre”, vadītāju Gaļinu Šikinu, kura regulāri piedalās visās LPF rīkotajās aktivitātēs, tostarp treneru kvalifikācijas paaugstināšanas kursos.

Savukārt PK “Ogre” peldētāji un viņu vecāki saka lielu paldies Ogres novada pašvaldībai un tās vadītājam Egilam Helmanim par finansiālo atbalstu, kas mūs sportistiem ļauj trenēties vēl pilnvērtīgāk, lai gūtu jaunus un jaunus panākumus!

Biedrība “Peldēšanas klubs “Ogre”” reģistrēta 2013. gadā. Kopš dibināšanas dienas tā aktīvi nodarbojas ar bērnu, skolēnu, jauniešu un pieaugušo peldēšanas apmācību Ogrē, popularizējot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Biedrībai izveidotas un darbojas arī vairākas sporta grupas, kuru sportisti veiksmīgi piedalās valsts un starptautiska mēroga sacensībās, iegūstot tajās arī godalgotas vietas, tādejādi popularizējot Ogres novada vārdu savas valsts un starptautiskā mērogā.

Foto no PK “Ogre” arhīva

Attēlā: Ogres stafešu komandu dalībnieki ar Jelgavā izcīnītajām medaļām: priekšā – Rolands Putniņš; pirmajā rindā no kreisās – Toms Tomass Puzirevskis, Emīls Pastars un Davislavs Paškevičs; otrajā rindā no kreisās – Arīna Goļikova, Emīlija Kraukle, Madara Rība un Karolīna Sammuta.

Share this Post