Motivācija un komandas saliedēšanās jaunajiem futbolistiem

/ October 1, 2020

Jaunie Ogres novada sporta centra (turpmāk tekstā – ONSC) futbolisti 25. septembra pēcpusdienā, sadarbībā ar ONSC treneri Mārci Bormani, Latvijas Futbola federāciju un personības izaugsmes treneri Aivaru Dresmani realizēja citādāku treniņu kā ierasts līdz šim.

Aivars Dresmanis ir apguvis daudzpusīgas zināšanas un ar savu pieredzi darbojas kā individuālais un komandu treneris. Fiziķa un matemātiķa izglītība radīja izpratni – cik svarīga cilvēkiem ir kārtība un struktūra, ka arī haosam ir sava, radošā nozīme, tomēr – cilvēkam ir vajadzīgs arī plāns un likumsakarības, kas palīdz virzīties uz saviem mērķiem. Cīņas māksla, sevišķi Aikido, iemācīja strādāt ar stresu un emocijām. Kouču treneris apguvis The Couching Accademy (Personal Performance Coach, NLP Practicioner, Corporative Coaching Diplomas). Šobrīd Aivars Dresmanis strādā ar tādām futbola komandām kā FK Jelgava, Metta u.c.

Divdesmit pieci 2006. – 2009. gadā dzimuši ONSC audzēkņi ar priekšzināšanām futbolā Aivara Dresmaņa vadībā mācījās strādāt laukumā kā vienota komanda. Jaunie futbolisti veica uzdevumus, kas orientēti uz cilvēcisko vērtību izpratni: cieņu, draudzību un uzticēšanos, kas ir ļoti būtiskas komandu sportā. Audzēkņi dalījās pārdomās, kas, spēlējot futbolu, ir grūtākais un kas kuram vislabāk padodas. Pārrunāja, ka bez trenera un spēlētājiem futbola kopējo attīstību veido daudz un dažādu profesiju pārstāvji, un nākotnē katrs no audzēkņiem var dot savu pienesumu šajā sporta veidā.

Kā atzina Aivars, sporta psiholoģija Latvijā ienāk pamazām, un sportistu psiholoģiskā attīstība ir tikpat būtiska kā fiziskā attīstība. Ar prātu apzinoties augstākus mērķus, arī ķermenis spēj sasniegt daudz vairāk.

Pasākumu “Izzini un dari. Komandas motivācija un saliedēšanās” organizēja biedrība “Saules Raksts” ar Ogres domes finansiālu atbalstu un sadarbībā ar Oveselību  Ogres novada pašvaldības projektu konkursa “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!” projekta “Ar Sirdi Sportā” ietvaros.

Paldies LFF, Aivaram Dresmanim, ONSC direktorei Dzirkstītei Žindigai, Oveselība vadītājai Ilzei Čiščakovai par sadarbību, kā arī “Mangaļi” un “Digitālā pele” par atbalstu!

Paldies visiem audzēkņu vecākiem, īpaši liels paldies – Renātei Kasparei, Diānai Ķēniņai, Renātei Nelsonei par iesaistīšanos un atbalstu projekta realizācijā!

Informāciju sagatavoja biedrības “Saules raksts” projekta “Ar Sirdi Sportā” projekta koordinatore Eva Bičkovska

Share this Post