Jaunie futbolisti turpina pilnveidot sevi

/ September 24, 2020

Sestdienas, 19. septembra rīts jaunajiem Ogres novada sporta centra (turpmāk tekstā – ONSC) futbolistiem stadionā sākās ar aktīvu treniņu divu stundu garumā.

Sadarbībā ar ONSC treneri Mārci Bormani un ORTO klīnikas sporta speciālistu Jēkabu Grīnbergu tika realizēta nodarbība “Fiziskās attīstības tendences mūsdienās. Iesildīšanās un atsildīšanās ieteikumi”.

ORTO klīnikas sporta speciālists Jēkabs Grīnbergs ir ieguvis bakalaura grādu sporta zinātnē ASV un maģistra grādu augstu sasniegumu sportā, un fiziskajā sagatavotībā Spānijā, kur viņam bija iespēja mācīties no pasaulē atzītiem pētniekiem un speciālistiem, tajā skaitā Jens Bangsbo, bijušā FK “Juventus” fiziologa.

Divpadsmit 2006. – 2009. gadā dzimuši ONSC audzēkņi ar priekšzināšanām futbolā darbojās pēc FIFA 11+ programmas, kas modificēta un pielāgota atbilstoši Jēkaba Grīnberga pētījumiem par ķermeņa fizioloģiskajām īpašībām, atbilstošu sagatavošanos treniņam, kā arī ķermenim nepieciešamiem vingrinājumiem treniņa noslēgumā. Kopā ar Jēkabu puiši izmēģināja daudzpusīgus vingrinājumus. Jauniešiem tika izskaidrota un pamatota to nozīme un iedarbība uz konkrētām muskuļu grupām.

Nodarbība tika būvēta futbolam raksturīgām muskuļu grupām, iekļaujot arī dziļās muskulatūras, kontaktcīņas un spēka vingrinājumus. Komandas saliedēšanās un komunikācija laukumā puišiem tika pasniegtas caur spēles principu un īpaši uzrunāja puišus vingrojumu kompleksos. ONSC dažādu gadu audzēkņi kopā uzspēlēja arī draudzības futbolu.

Pēc nodarbības, sarunā ar vecākiem, Jēkabs uzsvēra uztura, miega un stresa ietekmi uz sportistu ķermeņa pašsajūtu treniņos un kā tas atsaucas uz muskuļu sāpēm pēc treniņiem, kā arī dalījās ar vērtīgiem ieteikumiem un rīcību pirms un pēc fiziskas slodzes.

Kā atzina jaunieši, treneris un vecāki, nodarbība bija ļoti vērtīga un pozitīvi uzlādējoša.

Pasākumu “Fiziskās attīstības tendences mūsdienās” organizēja biedrība “Saules Raksts” ar Ogres domes finansiālu atbalstu Ogres novada pašvaldības projektu konkursa “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!” projekta “Ar Sirdi Sportā” ietvaros.

Paldies Jēkabam Grīnbergam un ORTO klīnikai, ONSC direktorei Dzirkstītei Žindigai par sadarbību, kā arī Artūram Ruseckim un jauno sportistu nu jau iecienītajam “Mangaļi” par atbalstu!

Paldies visiem audzēkņu vecākiem, īpaši liels paldies – Renātei Kasparei, Diānai Ķēniņai, Renātei Nelsonei, Ivetai un Andrim Krūmiņiem par iesaistīšanos un atbalstu projekta realizācijā!

Informāciju sagatavoja biedrības “Saules raksts” projekta “Ar Sirdi Sportā” projekta koordinatore Eva Bičkovska

Share this Post