Eiropas sporta nedēļa 2020 #BeActive

/ September 20, 2020

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un visā Eiropā notiks sesto gadu. 2020. gadā tā norisināsies no 23. līdz 30. septembrim un tās mērķis – mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem. Ogrē Eiropas sporta nedēļa iesāksies ar aktivitātēm jau 21.septembrī.

Kas ir Eiropas Sporta nedēļa? 

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai rosinātu sportu un fiziskās aktivitātes Eiropā. Tās ietvaros pavisam 41 Eiropas valstī tiks organizēti jauni pasākumi un izmantotas esošās iniciatīvas, kas jau tagad veiksmīgi īstenotas Eiropas, valsts, reģionālā vai vietējā mērogā. Eiropas mēroga kampaņa mudina eiropiešus būt aktīviem (#BeActive) ne tikai Sporta nedēļā, bet visu gadu.

Kāds ir Eiropas sporta nedēļas mērķis? 

Eiropas Sporta nedēļas mērķis ir veicināt sportošanu un fiziskās aktivitātes un vairot izpratni par to daudzajām priekšrocībām. Nedēļa domāta ikvienam — neatkarīgi no vecuma, izcelsmes vai fiziskās sagatavotības. Sporta nedēļa saved kopā iedzīvotājus, valsts iestādes, sporta kustības, pilsoniskās sabiedrības organizācijas un privāto sektoru. Pievēršot īpašu uzmanību vietējā līmeņa iniciatīvām, sporta nedēļa iedvesmo eiropiešus regulāri būt aktīviem (#BeActive) un veicina iespēju ikdienā vairāk nodarboties ar sportu un fiziskām aktivitātēm.

Eiropas sporta nedēļa Ogrē sāksies ar aktivitātēm 21.septembrī un turpināsies līdz pat oktobrim!

Atrodi sev saistošākos pasākumus un pievienojies!

#beactive #piecelies #Ogresnovadasportacentrs #OgreSporto
Sporta aktivitātes tapušas sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Latvijas Izglītības un Zinātnes ministriju. Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Savienības Erasmus+ projekta “Eiropas sporta nedēļa”.

#IZSKRIENOGRI 
27.septembris

Ogres pilsētas un visa novada aktīvie iedzīvotāji noteikti atcerās laikus, kad rudens skrējieni, gluži kā sezonas noslēguma pasākums pulcēja ievērojamu skaitu skriet gribētāju. 2019.gadā atsāktais rudens skrējiens – “Izskrien OGRI”, arī 2020.gadā tiks aizvadīts zeltainās krāsās ieskautā distancē, kas vīsies gar Ogres upes gleznainajiem krastiem ļaujot skrējejiem baudīt ne tikai Ogres pilsētas skaistumu, bet arī kvalitatīvi atjaunotos un no jauna nobruģētos trotuārus.

Līdzīgi, kā iepriekšējā gadā, arī šogad dalībniekiem būs iespēja noskaidrot ātrākos 5km un 10km distancēs. 

Līdz 21.09. reģistrācija 5km un 10km skrējiena dalībniekiem – 5 EUR
22.09. – 25.09 – 10 EUR
Sacensību dienā – 15 EUR
Pieteikšanās skrējienam:
https://www.sportlat.lv/includes/registration/1446/10945c87911adcb8cbe8e7ceaeafb8dc

PROGRAMMA:
09:00 -11:30 Dalībnieku ierašanās, numuru izņemšana, reģistrācija, distances apskate un iesildīšanās
11:00 Starts bērniem*
12:00 Starts 10 km skrējējiem
12:00 Starts 5 km skrējējiem
Apbalvošana ~ 13:20

#IZSKRIENOGRI Bērnu skrējiens
27.septembris, starts 11:00. Distances garums 500m, 1km pēc spēju robežām.
Dalība bez maksas.

Pieteikšanās skrējienam līdz 26.septembrim:
https://www.sportlat.lv/includes/registration/1446/10945c87911adcb8cbe8e7ceaeafb8dc

#IZSTAIGĀOGRI
26.septembris, plkst. 10:00.

Sadarbībā ar Ogres novada Tūrisma informācijas centru atzīmējot Pasaules tūrisma dienu un Eiropas sporta nedēļu 26.septembrī ikviens tiek aicināts piedalīties pārgājienā. 

Pilsētas viesi un iedzīvotāji aicināti piedalīties ekskursijā par Ogri. Ekskursijas laikā dosimies pastaigā pa pilsētu, iepazīstot dažādu laikmetu liecības Pārogrē un Jaunogrē. Apmeklēsim bijušo sanatoriju “Saulstari”, Pārogres staciju, Daugavas promenādi, kā arī Ogres trikotāžas kombināta teritoriju. Maršruta garums * 11km, plānotais ilgums * 4,5h. Maršruts pārsvarā vedīs pa pilsētas ielām, pastaigas temps – vidēji ātrs.

Pirms pārgājiena vēlams lejupielādēt mobilo aplikāciju “Ogres novadnieks”, jo pasākuma laikā (un ne tikai) būs iespēja izmantot bezmaksas audiogidu, kurš piedāvā noklausīties stāstus par interesantām vietām un personībām Ogrē.

Lūgums vilkt ērtus apavus un ģērbties atbilsoši laikapstākļiem, kā arī paņemt termosu ar siltu dzērienu un uzkodas, ko baudīt pastaigas laikā.

Dalība pārgājienā bez maksas, bet nepieciešama pieteikšanās –
līdz 24.septembrim : ej.uz/turisma-dienu

#IZAICINIOGRI
Kopā ar Māri Doniku
21.septembris – 25.septembris
Ogres Vecupes peldvieta (Rīgas iela)

“Katrā no mums ir neizsmeļams enerģijas resurss, kuru mēs nereti baidāmies aizskart. Lai tiktu līdz šim resursam ir jāpieceļās no dīvāna un nedaudz sevi jāizaicina un jānoliek sevi ārpus ierastā. Šī nedēļa iespējams būs iesākums ilglaicīgām pārmaiņām un sevis izzināšanai.” Māris Doniks. 

🏊‍♀️Septembris kā jau katru gadu iegrozas sportiskā un veselīgā mēneša zīmē – arī šis gads nav izņēmums. Visā Eiropā un Latvijā jau sesto gadu norisināsies Eiropas sporta nedēļa, kuras galvenais mērķis ir veicināt iedzīvotāju paradumu maiņu un aktīvāku dzīvesveidu. Ogres novada sporta centrs sadarbībā ar treneri Māri Doniku aicina piedalīties nedēļu garā rīta #IzaiciniOgri izaicinājumā. 

No 21. – 25. septembrim Ogres novada iedzīvotāji aicināti pievienoties uz iespējams labāko dienas daļu – rītu, un tā iesākšanu ar sauli – rīta vingrošana, elpošana un pelde (pēc izvēles), lai tālāk uzlādēti dotos ikdienas gaitās.

Pulcēšanās no 6:45 Ogres Vecupes pludmalē (Rīgas iela)
Sākums plkst. 7:00
Aktivitātes ilgums – ~30 minūtes
Dalība pasākumā bez maksas. 

Līdzi jāņem siltas drēbes, vingrošanas paklājiņš, dvielis, lai noslaucītos un raupjš dvielis, lai rīvētos. Papildus, ja ir vajadzība un vēlme – silta tēja termosā.



#IZSKRIENOGRI #VESELĪBASAPĻI
24.septembris
18:30 un 19:30 Ogres novada sporta centra stadions

Cītīgi visu vasaru Ogres novada sporta centra stadionā ik ceturtdienas vakaru tika aizvadīti veselības apļi,  kad aptuveni 50 skriet gribētāji tikās ik nedēļas 30 minūšu skrējienā.

24. Septembrī tiks aizvadīta noslēdzošā 2020.gada Veselības apļu kārta, pēc kuras tad arī tiks noskaidroti šīs vasaras labākie, izturīgākie un uzticīgākie skrējēji.

Tiem, kuri vēl nav pamēģinājuši – tad ir īstais un pēdējais brīdis to izdarīt, lai ar pilnu jaudu atgrieztos nākamā gada vasarā.

Pieteikšanās un reģistrācija pus stundu pirms skrējiena uz vietas.

#IZSKRIENOGRI #APKĀRT ZILAJIEM KALNIEM
22.septembris un 4.oktobris 19:00 Ogres Zilo kalnu pakājē

Ogres novada sportiskā dzīve, īpaši skriešanas sezona, nav iedomājama bez skriešanas seriāla – “Apkārt Zilajiem kalniem”, kas visas vasaras garumā, reizi nedēļā, jebkura vecuma aktīva dzīvesveida piekritējus aicina sacensties 2; 4 vai 8 km distancēs.

Reģistrācija pus stundu pirms skrējiena uz vietas. Vairāk informācijas Facebook lapā – Apkārt Zilajiem kalniem. 

#IZSKRIENOGRI #RELJEFS
Orientēšanās seriāls – 23. Septembris un 30. Septembris. 

Ogres novada tautas orientēšanās sacensības.
23.septembrī norisināsies “Reljefs 2020” – 11.kārta, starts Ogres Zilajos kalnos pie skatu torņa. 30. Septembrī – 12.kārta, starts ikšķilē. Orientēšanās treniņu organizē biedrība “Orientēšanās klubs OGRE” Vairāk informācijas www.okogre.lv

Starta vietu precīza lokācija pieejama www.okogre.lv lapā. Reģistrēšanās uz vietas.

Starta laiks 16:00 – 18:30.

#IZBRAUCOGRI
Mini Ogres piedzīvojuma 3.posms no 21. – 3.oktobris

Eiropas sporta nedēļa līdzi atnesīs arī atvasaras vēsmas. Laiks savus velo vēl tālākajos stūros nenolikt un doties #MiniOgrespiedzīvojumā! Daļa šajā piedzīvojumā piedalījās jau vasaras sezonā. Lejupielādē Ogres novadnieka aplikāciju, dodies uz www.ogressportacentrs.lv lapu un tiec pie uzdevumiem.

#IZSPORTOOGRI
Atvērtais frisbija treniņš
21.septembris 20:00 – 22:00 Ogres 1.vidusskolas hallē.

Varbūt esi redzējis kā pludmalē tiek lidināti frisbija diski, bet īstenībā nemaz nenojaut cik aizraujošs un dinamisks sporta veids tas var būt. Nāc uz pamēģini. Dalība treniņā bez maksas no 12+ gadu vecuma. Līdzi sporta tērps, ūdens un maiņas apavi. 

#OVESELĪBAS AKTIVITĀTES  
Oveselība 26.septembrī aicina uz pasākumu “Vingro vesels Ogrē!”, kas norisināsies Ogres Basketbola skolā.

Plkst. 8.00 – 8.30 reģistrācija.

 8.30 1.treniņš Wake Up (ar sporta apaviem). Treniņu vadīs Kristīne Mūrniece (sporta klubs PANATTA).
Wake Up- enerģisks treniņš vieglākam rīta cēlienam. Lieliski piemērots ikvienam, kurš vēlas aktivizēt organismu visai dienai. Treniņš ietver sevī gan spēka, gan arī izturības un līdzsvara vingrojumus, izmantojot savu ķermeņa svaru.

9.30 2.treniņš NTC (ar sporta apaviem). Treniņu vadīs Andrejs Filipovs (Siguldas Sporta centrs).

NTC jeb “Nike Training Clubir pasaulē plaši pazīstama nodarbība, kas veidota uz profesionālu sportistu treniņu bāzes. Tā ir grupu nodarbība, kurā izmantoti vingrinājumi un principi, pēc kuriem trenējas pasaules klases sportisti. Nostiprina kardiovaskulāro sistēmu, attīsta spēku, koordināciju un līdzsvaru.

10.30 3.treniņš Michael King pilates SPIRALS (bez apaviem) Treniņu vadīs Zigmunds Āboliņš (sporta klubs CENTRS)

Michael King pilates SPIRALS nodarbība ir piemērota ikvienam. Nodarbība ir balstīta uz pilates vingrinājumiem ar viegliem horeogrāfiskiem elementiem. Labs noskaņojums garantēts ikvienam.

11.30 aicinām izbaudīt Ķermeņa skenēšanas meditāciju jeb dziļo relaksāciju, kuru vadīs veselīgas personības izaugsmes trenere Aelita Švītiņa. Iespēja nomierināt un izjust ne tikai ķermeni, bet arī prātu.

Vietu skaits ierobežots, tāpēc pieteikšanās obligāta oveseliba@ogresnovads.lv Ja nepieciešams paklājiņš, tas jānorāda pieteikumā.

 #Apgūsti Nūjošanas tehniku
26.septembris – 8:00 

#Nūjošanas pārgājiens
3.oktobris, reģistrēšanās 9:00, starts 9:30 Ogres Zilo kalnu pakājē.

Šogad nūjošanas nodarbības iedalītas 5 pārgājienos Ogres novadā. Divu veidu distances – 7km un 15km. Pieteikumus lūgums sūtīt uz oveseliba@ogresnovads.lv Ja nepieciešamas nūjas, norādiet to pieteikumā!

Aktivitātes tapušas sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un Zinātnes ministriju Erasmus+ programmas ietvaros.

Share this Post