Jaunie futbolisti kopā ar Kasparu Zlidni izzin bailes un to pārvarēšanu “Milžu takā”

/ August 18, 2020

Pateicoties Ogres novada sporta centra (turpmāk tekstā – ONSC) audzēkņu vecāku iniciatīvai, kas guva atbalstu arī Ogres novada pašvaldības projektu konkursā “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!”, vasaras un arī rudens periodā zēniem ar priekšzināšanām futbolā ir iespēja papildus attīstīt savu personību un fizisko sagatavotību.

Divdesmit četri zēni aizvadīja iedvesmojošu 14. augusta pēcpusdienu piedzīvoju parkā “Milžu taka”, Ogres Zilo kalnu teritorijā. Jaunieši apmeklēja pasākumu “Entuziasms un baiļu pārvarēšana sportā”, kas tapa sadarbībā ar ONSC futbola treneri Mārci Bormani un ielu vingrošanas kustības aizsācēju Latvijā un veselīga dzīvesveida piekritēju Kasparu Zlidni. 

Bailes pazīst visi, bet ne visi drosmīgi var atzīt, ka baidās. Bailes traucē racionāli domāt, attur mūs no izšķirošiem soļiem ne tikai sportā, bet arī ikdienā. Visbiežāk nepamatotas, bet reizēm intuitīvas un aizsargājošas, kurās vērts arī ieklausīties. Kaspars Zlidnis dalījās ar savu pieredzes stāstu, kā nācies pārvarēt  bailes, lai no lietām, kas neizdodas vai no kā nākas baidīties, cītīgi strādājot, var panākt lielisku rezultātu. Pārvarēt bailes nav viegli, reizēm tas prasa cītīgu un ilgstošu darbu. Kaspars mudināja jauniešus meklēt baiļu cēloņus, izvērtēt tos un stāties bailēm pretī. Viņš aicināja nebaidīties darīt tieši tās lietas, kas neizdodas, lai sevi attīstītu un pilnveidotu.

Jaunieši atzina, ka šī saruna bija gan aizraujoša, gan vērtīga. Visvairāk aizkustināja Kaspara stāsts par sevis pārvarēšanu boksa sacensībās, stājoties pretī spēcīgākam pretiniekam. Pēc sarunas, saliedējošā gaisotnē jaunieši kopīgi veica “Milžu takas” trīs lokus un dalījās dienas laikā gūtajos iespaidos. 

Pasākumu “Entuziasms un baiļu pārvarēšana sportā” organizēja biedrība “Saules Raksts” ar vecāku finansiālu atbalstu Ogres novada pašvaldības projektu konkursa “Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!” projekta “Ar Sirdi Sportā” ietvaros.

Paldies ONSC direktorei Dzirkstītei Žindigai, atsaucīgajam “Milžu takas” saimniekam Jānim, kā arī paldies “Pupumaiss”, kas sarunu ļāva izbaudīt ērtajos pufos, paldies “Mangaļi” par jauno sportistu slāpju veldzēšanu un “Digitālā pele” par sadarbību dizaina drukā! 

Paldies visiem audzēkņu vecākiem, īpaši liels paldies – Renātei Kasparei, Diānai Ķēniņai, Renātei Nelsonei un Andrim Lilavam par iesaistīšanos un atbalstu projekta realizācijā! 

Jauniešiem projekta ietvaros vēl būs iespēja būt aktīviem un darboties veselīga uztura meistarklasē, tikties ar fizioterapeitu un izzināt fiziskās attīstības tendences, tikties ar iedvesmojošu personību sportā un sportot kopā ar vecākiem.

Informāciju sagatavoja biedrības “Saules raksts” projekta “Ar Sirdi Sportā” projekta koordinatore Eva Bičkovska

Share this Post