PAZIŅOTS LATVIJAS IZLASES SASTĀVS DALĪBAI VALSTS PREZIDENTA BALVĀ

/ August 12, 2020

Vienas no lielākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā šovasar – Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā – norisināsies 14. un 15. augustā Ogres novada sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu. 11. augustā preses konferencē Valmieras pilsētas pārstāvniecībā Rīgā tika paziņots Latvijas izlases sastāvs un pārrunātas citas gaidāmo sacensību aktualitātes.

Latvijas izlases sastāvs:

DisciplīnaSportists
100mEmīls Kristofers Jonāss
100mValērijs Valinščikovs
200mIļja Petrušenko
200mOskars Grava
400mArtūrs Pastors
400mIļja Petrušenko
800mOskars Bambals
800mAustris Karpinskis
1500mJānis Razgalis
1500mArnis Ozoliņš
5000mUģis Jocis
5000mDmitrijs Serjogins
110m/bKristaps Sunteiks
110m/bArmands Buivids
400m/bMaksims Sinčukovs
400m/bDmitrijs Ļašenko
3000m šķ.Alberts Blajs
3000m šķ.Artūrs Niklāvs Medveds
TāllēkšanaEdvīns Hadakovs
TāllēkšanaSandis Dzenītis
TrīssoļlēkšanaRinalds Smilga
TrīssoļlēkšanaArmands Alvis Gorbačovs
AugstlēkšanaRihards Vaivads
AugstlēkšanaRihards Bremze
Lodes grūšanaEdgars Berķis
Lodes grūšanaRalfs Eduards Gauja
Diska mešanaAleksandrs Volkovs
Diska mešanaArnis Žviriņš
Vesera mešanaIgors Sokolovs
Vesera mešanaMakars Korotkovs
Šķēpa mešanaGatis Čakšs
Šķēpa mešanaJānis Svens Grīva
KārtslekšanaMareks Ārents
KārtslekšanaRalfs Ūdris
4x100mEmīls Kristofers Jonāss
4x100mMikus Pētersons
4x100mOskars Grava
4x100mArtūrs Pastors
4x400mArtūrs Pastors
4x400mIļja Petrušenko
4x400mAustris Karpinskis
4x400mMaksims Sinčukovs
4x400mOskars Bambals
4x400mValērijs Valinščikovs
10000m soļošanaRaivo Saulgriezis
10000m soļošanaRuslans Smolonskis
DisciplīnaSportiste
100mSindija Bukša
100mLīga Vecbērza
200mSindija Bukša
200mEvija Šēfere
400mAmanda Hilda Gromova
400mPaula Katrīna Skalberga
800mLīga Velvere
800mPatrīcija Cīrule
1500mKamilla Vanadziņa
1500mElēna Miezava
5000mKarīna Helmane-Soročenkova
5000mAgate Caune
100m/bMarta Marksa
100m/bLāsma Zemīte
400m/bMadara Lungeviča
400m/bPatrīcija Sarmule
3000m šķ.Alīna Sokunova
3000m šķ.Anna Marija Petrakova
TāllēkšanaRūta Kate Lasmane
TāllēkšanaDarja Sopova
TrīssoļlēkšanaRūta Kate Lasmane
TrīssoļlēkšanaZane Zemīte
AugstlēkšanaLāsma Zemīte
AugstlēkšanaSolvita Dzilnava
Lodes grūšanaLinda Ozola
Lodes grūšanaAnna Gulbe
Diska mešanaVineta Krūmiņa
Diska mešanaInga Miķelsone – Leimane
Vesera mešanaKristiāna Poļakova
Vesera mešanaElva Vestarta
Šķēpa mešanaLīna Mūze
Šķēpa mešanaMadara Palameika
KārtslekšanaIldze Bortaščenoka
KārtslekšanaSonija Aškinezere
4x100mSindija Bukša
4x100mEvija Šēfere
4x100mLīga Vecbērza
4x100mAnna Paula Auziņa
4x400mPatrīcija Sarmule
4x400mPatrīcija Cīrule
4x400mAmanda Hilda Gromova
4x400mMadara Lungeviča
4x400mLīga Velvere
5000m soļošanaModra Ignate
5000m soļošanaElīna Lāce
Treneri:
Andrejs Saņņikovs
Viktors Lācis
Vjačeslavs Goļinskis
Mārīte Lūse
Viktors Beļikovs
Raivis Maķevics
Māris Urtāns
Pēteris Karlivāns
Modris Liepiņš
Leonīds Strekalovskis
Juris Petrovičs
Aivars Noris
Juris Beļinskis
Zigurds Kincis
Jānis Višķers
Maija Pūpola
Dmitrijs Hadakovs
Aigars Feteris
Vilnis Zariņš
Lauris Haritonovs
Ilmārs Saulgriezis
Jānis Volajs
Ineta Zālīte
Raitis Ravinskis
Dace Vizule
Guntars Markss
Ludmila Olijare
Sergejs Petrakovs
Kaspars Gulbis
Imants Roziņš
Kimmo Kinnunen
Gints Palameiks
Andris Kronbergs
Andrejs Bondarevs
Ainis Raubišķis
Dmitrijs Miļkevičs

Sportistiem un treneriem, kuriem nepieciešamas naktsmītnes no 14. uz 15. augustu, sazināties ar komandas vadītāju Dmitriju Miļkeviču (dmitrijs.milkevics@athletics.lv; 27101020) līdz 12. augustam plkst. 13.00. Dienas naudas un izlases formas tiks izsniegtas uz vietas. Sportistiem, kuriem jau ir formas (ieskaitot t-kreklu), tās jāņem līdzi. 

Stafešu komandā 4x100m Latviju pārstāvēs U20 komanda. Tā centīsies labot Latvijas U20 rekordu, kas šobrīd ir 41.48 sekundes un ir uzstādīts 2013. gadā. Komandas dalībnieki būs Emīls Kristofers Jonāss, Mikus Pētersons, Oskars Grava un Artūrs Pastors.

Lietuvas izlasē startēs tādi komandas līderi kā Andrius Gudžius (Eiropas un pasaules čempions diska mešanā), Edis Matusevičius (Lietuvas rekordists šķēpa mešanā), Liveta Jasiūnaite (Lietuvas rekordiste šķēpa mešanā), Brigita Virbalyte (5000m soļošana, 4. vieta Eiropas čempionātā). Savukārt kaimiņus igauņus pārstāvēs tādi ievērojami sportisti kā Jaak-Heinrich Jagor (400 m/b, Olimpisko spēļu, Pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieks, Martin Kupper (Rio Olimpiskajās spēlēs 4. vieta diska mešanā), Hans-Christian Hausenberg (tāllēkšanā personīgais rekords 7.91m), Tähti Alver (tāllēkšanā personīgais rekords  6.54m), Ksenija Balta (100 m).

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums pateicās Ogrei par viesmīlību un sacensību uzņemšanu jau trešo gadu un pastāstīja, kā sokas ar sacensību vēsturiskās mājvietas – Jāņa Daliņa stadiona – rekonstrukciju. “Pateicoties celtniekiem, gan arī tam, ka no savas puses esam piesaistījuši profesionālu komandu, varu teikt, ka rezultāts mūs visus priecēs un iknedēļas uzraugošās sapulces uzrāda labu progresu. Ļoti ceram, ka līdz gada beigām būsim tuvu finišam, lai Valsts prezidenta balva vieglatlētikā nākamgad atgrieztos savā vēsturiskajā mājvietā. Sacensību organizatori mērķi ir augsti, nākotnē plānojot sacensības izvērst ne vien Baltijas valstu, bet arī Baltijas jūras reģiona valstu konkurencē,” stāsta R.Gailums.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis pastāstīja, ka Ogrē priecājas par veiksmīgo sadarbību ar iesaistītajām pusēm sacensību organizēšanā, kā arī pilsēta lepojas ar savu sportisko garu, pēdējos trīs gados uzņemot neskaitāmas valsts mēroga sacensības. Gan pilsētā esošā infrastruktūra, gan cilvēkresursi to veiksmīgi ļauj īstenot.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš pateicās Ogres un Valmieras pašvaldībām par ievērojamo atbalstu sacensību organizēšanā vairāku gadu garumā. LVS prezidents pastāstīja, ka “Prezidenta balva vieglatlētikā ir ļoti nozīmīgas sacensības, jo tās ir Baltijas valstu komandu sacensības. Komanda vieglatlētikā ir ļoti liela, salīdzinot ar citiem sporta veidiem, jo mums ir daudz dažādu disciplīnu un jānodrošina pilna pārstāvniecība. Mūsu komanda ir ļoti jauna un tas vieš gan cerības, gan rada izaicinājumus. Sportistiem pēc vidusskolas vai sporta skolas absolvēšanas ir ļoti grūti rast atbalstu, kas mums ir jārisina. Ir diezgan liela starpība meistarībā starp junioru vecumu un pieaugušo kategoriju, tādēļ ir nepieciešami vismaz 3-5 gadi pēc junioru vecuma, lai sportists var pilnvērtīgi attīstīties. Skatīsimies, kā mums veiksies sacensībās šī iemesla ietekmē. Kaimiņiem ir pieredzes bagātāki sportisti, bet Latvijas vieglatlētu komanda ir apņēmības pilna cīnīties.”

Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs iepazīstināja klātesošos ar Latvijas komandas sastāvu un komentēja galvenos uzdevumus sacensībās. “Latvijas izlase būs spēcīgā sastāvā. Daudzi sportisti, kuri startēs šajās sacensībās, gandrīz ir kvalificējušies nākamā gada Olimpiskajām spēlēm. Jāatzīmē arī kaimiņu valstu komandas, kuru sastāvos būs daudzi vadošie sportisti, Olimpisko spēļu un Pasaules čempionātu dalībnieki, tādēļ sacensības, manuprāt, būs ļoti interesantas un cīņa būs sīva,” stāstīja Miļkevičs.

Šķēpmetējai Līnai Mūzei Valsts prezidenta balva vieglatlētikā asociējas ar 2016. gadā uzstādīto personīgo rekordu un kvalificēšanos Rio Olimpiskajām spēlēm, tāpēc Mūzei vienmēr ir gods startēt Prezidenta balvā. “Prezidenta balvas izcīņa vienmēr ir bijušas sīvas un labas sacensības. Man ir gods pārstāvēt savu valsti Baltijas komandu konkurencē.  Šobrīd manā kalendārā katru nedēļas nogali ir bijušas sacensības. Pagaidām 60 metri ir sasniegti piecās no sešām sacensībām, sešas no sešām ir uzvarētas un es ceru turpināt savu uzvaru sēriju.”

Sacensības būs iespēja vērot jebkur Sportacentrs.com TV tiešraidē.Lai atbalstītu sportistus un justu viņiem līdzi, tajā pašā laikā ievērojot drošības pasākumus, aicinām vērot sacensības interneta tiešraidē.

Sacensības Ogrē sāksies 14. augustā plkst. 16:00, savukārt plkst. 20:00 būs muzikālais sveiciens no grupas Musiqq, pēc kura sekos sacensību pirmās dienas noslēdzošā disciplīna – 4×100 m stafešu skrējieni sievietēm un vīriešiem, tajā skaitā rekorda labojuma mēģinājums. Sacensības turpināsies arī svētdien, 15. augustā, no plkst. 9:30.  

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī.

Informācijai par sacensību gaitu un rezultātiem būs iespējams sekot līdzi šeit: https://www.voc.lv/prezidenta-balva/

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā organizē Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs, Ogres pilsēta un Latvijas vieglatlētikas savienība. Pasākums tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Sporta federāciju padomi.  Atbalsta: Maxima, BTA apdrošināšana, Latvijas valsts meži, Vaidava Ceramics, Naukšēnu produkcija, Nike, Valleta, Livonia Cēsis. Informē: RadioTEV.  Tiešraide: sportacentrs.com TV.

Share this Post