Ogres Vilki jauniešiem kārtējās uzvaras, bet virslīgā zaudējums

/ October 30, 2019

Skolēnu brīvdienu nedēļā florbola kluba “Ogres Vilki” jaunieši aizvadīja vairākas spēles dažādās vecuma grupās. Vispirms U9 komanda devās uz sabraukumu Talsos, kur tikās ar “Ķekavas Bulldogs”, “Engures Korsāri” un divām Liepājas komandām – “Kurši U9 X” un “Kurši U9 Y”. Sabraukumā tika izcīnīta viena uzvara, viena spēle beidzās neizšķirti un piedzīvoti divi zaudējumi.

Savukārt U12 komanda devās uz Inčukalnu, kur pārliecinoši pieveica “Valmieras BSS” un “FBK Riga Rockets” komandas. Valmieras komanda tika pieveikta ar rezultātu 9:0 (3:0 2:0 4:0), rezultatīvākais Ogres komandas sastāvā bija Rihards Avots ar 6 (3+3) punktiem, Rolands Šulcs ar 4 (3+1) punktiem un Raivo Kīsnics ar vieniem vārtiem un vienu piespēli.  Uzvara pār “FBK Riga Rockets” komandu tika svinēta ar rezultātu 7:3 (1:0 3:2 3:1). Arī šajā spēlē rezultatīvākais bija komandas līderis Rihards Avots ar trīs vārtiem, Raivo Kīsnics ar divām piespēlēm, kā arī Raitis Traviņš un Anrijs Kaufmanis ar vieniem vārtiem un vienu piespēli. “Ogres Vilki” U12 komanda pēc nospēlētām 4 spēlēm ar 9 punktiem ierindojas Austrumu divīzijas 4. vietā. No 2. – 4. vietai pašlaik ir vienāds punktu skaits un sadalījumu vien nosaka gūto, zaudēto vārtu attiecība.

“Ogres Vilki” virslīgas komanda pagājušā nedēļā aizvadīja divas spēles – izbraukumā pret “Ķekava” komandu un mājās pret pagājušā gada vicečempioniem “Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka” komandu, piedzīvojot kārtējos zaudējumus.

Piektdienas vakarā spēle par 10. vietu turnīra tabulā Ogres komandai izvērtās gaužām nelāgi. Jau pirmajās 10 spēles minūtēs tika zaudēti 4 vārti un arī pirmais periods noslēdzās ar rezultāta 0:4. Otrajā periodā Ķekavas komanda turpināja iesākto un spēles vidū rezultāts bija 0:7, līdz beidzot vienus vārtus guva Mārtiņš Ansons un periods noslēdzās 1:7. Taču arī trešajā periodā “Ogres Vilki” komanda nespēja savākties un tika piedzīvots lielākais zaudējums šajā sezonā 3:14. Rezultatīvākais Ogres komandā bija Elvijs Jankovskis ar vieniem vārtiem un vienu piespēli. Viņš arī saņēma šīs spēles labākā spēlētāja titulu. Rezultatīvākais “Ķekava” rindās bija Artūrs Narogs ar 5 (4+1) punktiem, viņš arī tika atzīts par Ķekavas komandas labāko spēlētāju.

Svētdienas vakarā Ogres 1. vidusskolas sporta zālē “Ogres Vilki” komanda uzņēma “Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka” komandu. Spēle iesākās līdzīgi, kā tas bija divas dienas iepriekš Ķekavā. Pirmajās 6 minūtēs tika zaudēti 4 vārti un likās jau, ka piektdienas scenārijs atkārtojas, vien septītajā minūtē Elvijs Jankovskis demonstrēdams individuālo meistarību vienus vārtus atguva, tomēr pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 1:6. Otrais periods iesākās ar lielisku Markusa Januševska individuālo izgājienu, kas jau perioda 3. sekundē rezultējās vārtos. No šī brīža uz laukuma bija pavisam cita “Ogres Vilki” komanda, kas arī ļāva noslēgt periodu pozitīvi 5:9. Trešajā periodā turpinājās aktīva cīņa – vilki rādīja raksturu un cīnījās līdz pēdējai sekundei, ko pierāda pēdējie vārti vēl tikai 36 sekundes pirms spēles beigām. Spēles gala rezultāts  8:13 –  Ogres komandai neizdevās sasmelt pirmajā periodā pieļautās kļūdas, lai arī šī spēle bija rezultatīvākā abām komandām šajā sezonā. Rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē Ogres komandas rindās bija Elvijs Jankovskis ar 4 vārtiem, kam sekoja Edijs Hammers (2+1) un Markuss Januševskis (1+1). Par spēles labāko spēlētāju tika atzīts “Ogres Vilki” jaunpienācējs Aldis Haralds Ābrams, kurš 2 aizvadītajās spēlēs vilku sastāvā ir katrā atzīmējies ar vienu piespēli.

Ulbrokas komandas sastāvā rezultatīvākais bija Rolands Kovaļevskis ar četriem vārtiem un vienu piespēli, viņš arī tika nosaukts par spēles labāko spēlētāju no viesu puses.

Kopumā “Ogres Vilki” komanda ar 7 zaudējumiem 7 spēlēs ieņem 11. vietu turnīra tabulā.

Kā pastāstīja “Ogres Vilki” virslīgas komandas pārstāvis Agris Stukāns: “Komanda nepārtraukti strādā pie uzlabojumiem. Ir aizvadīta aptuveni trešdaļa sezonas un komandai vēl ir iespējas izcīnīt uzvaras. Uzdevums ir cīnīties katrā spēlē līdz beigām, iespējams, ne vienmēr sanāk. Redzot kluba jauniešu komandu panākumus florbolam Ogrē ir nākotne. Sporta dzīve ir cikliska. Vairākus gadus atpakaļ šī brīža top klubiem bija ļoti stipras jauniešu komandas, šobrīd jaunieši ir izauguši un dod rezultātu virslīgas komandās. Arī “Ogres Vilki” klubs veido vidi, lai pašu izaudzinātie spēlētāji paliktu Ogrē. Liels paldies tiem puišiem, kas šobrīd pašaizliedzīgi cīnās uz laukuma, paldies faniem, kas nāk un atbalsta komandu un īpašs paldies Januševsku ģimenei, Normundam Kīsnicam, Guntim Avotam, Kasparam Grjunbergam un Vasioleku ģimenei.”

Tuvākās spēles florbola kluba “Ogres Vilki” komandām ir 2. novembrī plkst. 16.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā virslīgas komanda tiksies ar vietējo “FBK Valmiera”, savukārt 3. novembrī plkst. 18.00 Ogres 1. vidusskolā U14 komanda tiksies ar vienaudžiem no “Valmiera BSS U14” vienību. Aicinām visus nākt un atbalstīt mūsu puišus.

“Ogres Vilki” klubu atbalsta Ogres novada pašvaldība, BSW Latvia, Autociems, Rozes bode, Macron Latvia, Fazer Latvija, minerālūdens Mangaļi, Oxdog – florbolaveikals.lv, Fazer Latvija un nrg4strong.com.

Share this Post