Ogres svarcēlājs Griškovs iekļūst Eiropas čempionāta labāko desmitniekā

/ April 12, 2019

Ogres svarcēlājs Jānis Griškovs vakar, 11. aprīlī, uzvarēja Eiropas čempionāta B grupas sacensībās svara kategorijā līdz 102 kilogramiem, garantējot sev vietu sacensību labāko desmitniekā. Griškovs laboja trīs savus personīgos rekordus, summā tos pārspējot par astoņiem kilogramiem, kā arī divus Latvijas rekordus.

22 gadus vecais Griškovs pirms starta orientējās uz 350 paceltiem kilogramiem, kas B grupā varēja būt trešais labākais rezultāts, tomēr viņam izdevās nostartēt daudz veiksmīgāk.

Grūšanā ogrēnietis izdarīja trīs veiksmīgus piegājienus, noslēdzošajā paceļot 165 kilogramus, kas viņam deva trešo vietu grupā. Savukārt raušanā viņš pie stieņa pirmo reizi devās, kad pārējie B grupas dalībnieki sacensības jau bija noslēguši – Latvijas atlēts vispirms pacēla 195 kilogramus, pēc tam gāja uz 201 kilogramu, ko izdevās pacelt virs galvas, bet ne noturēt. Mēģinājumu par veiksmīgu atzina viens tiesnesis, bet divi nē. Neskatoties uz šo neveiksmi, Griškovs nepadevās un trešajā gājienā pieteica 205 kilogramus, ko ar skaļu kliedzienu pacēla.

Līdz ar to summā Griškovam bija 370 kilogrami, tuvāko konkurentu B grupā viņš apsteidza par 11 kilogramiem. Visās trijās ieskaitēs Jānis Griškovs tika pie jauniem personīgajiem rekordiem, raušanā un summā sasniedzot arī jaunus Latvijas rekordus šajā svara kategorijā.

A grupas sacensības gaidāmas sestdien, 13. aprīlī, agri no rīta. Tajās piedalīsies deviņi sportisti, kas nozīmē, ka Griškovs jau tagad garantējis sev vietu labāko desmitniekā.

Izmantotie resursi: www.sportacentrs.com

Share this Post