HK Ogre revanšējas “Dobeles Tenax”

/ March 31, 2019

Šovakar “SynotTip” handbola Virslīgas izslēgšanas spēļu pusfinālsērijā par negaidītu rezultātu parūpējās HK “Ogre”, kas savā laukumā ar 39:30 sagrāva “Dobeles Tenax”, revanšējoties par zaudējumu pirmajā spēlē. Brāļi Artis un Arvis Laganovski šajā mačā kopā guva 22 vārtus. Izšķirošā cīņa par iekļūšanu finālā notiks 6. aprīlī Dobelē.

Pirms nedēļas šajā dueli “Dobeles Tenax” demonstrēja dominējošu sniegumu, lieliski spēlēja aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt tikai 23 vārtus, un svinēja pārliecinošu uzvaru ar 35:23. Favorītu lomā dobelnieki ieradās arī Ogrē, ar cerību jau šovakar noslēgt šo sēriju un garantēt sev vietu finālā.

Mača sākumā komandai “Dobeles Tenax” padevās laba spēle uzbrukumā, vairākas reizes viesi ieguva divu vārtu pārsvaru, taču turpinājumā viņiem sāka klibot disciplīna. Dobelnieki pelnīja vienu noraidījumu pēc otra, bet pa to laiku milzu pārliecību ieguva Artis un Arvis Laganovski, un “Ogre” 20. minūtē jau bija vadībā ar 13:10.

Jāpiemin, ka jau spēles sākumā savainojuma dēļ spēli vairs turpināt nevarēja viens no “Ogres” komandas uzbrukuma līderiem Ingus Kivlenieks, bet tas ogrēniešus nesalauza. Puslaika izskaņa nedaudz labāka padevās “Dobeles Tenax” handbolistiem, tomēr pēc 30 minūtēm ogrēniešiem tik un tā bija minimāls pārsvars – 17:16.

Otrā puslaika sākumā Dobeles komandai turpinājās problēmas aizsardzībā, viesi nespēja atšifrēt ogrēniešu spēli uzbrukumā, tādējādi turpināja pelnīt daudz noraidījumu. Tieši daudzo noraidījumu dēļ dobelniekiem pat īsti nebija iespēju lauzt spēles gaitu. Laganovski ar saviem netveramajiem metieniem dzina izmisumā vārtsargu Ivaru Lāci, un spēles beigu daļā “Dobeles Tenax” burtiski salūza. “Ogre” tajā pašā laikā baudīja laukumā notiekošo un galarezultātā uzvarēja ar 39:30.

Brāļi Laganovski šajā spēlē kopumā guva 22 vārtus, Arvim izceļoties 12 reizes, bet desmit reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Artis. “Dobeles Tenax” sastāvā ar deviņiem goliem izcēlās Oskars Arājs, kurš septiņus vārtus guva ar septiņu metru soda metienu palīdzību, savukārt sešus vārtus pievienoja Ņikita Pančenko.

Izšķirošā trešā spēle šajā sērijā notiks jau nākamnedēļ, 6. aprīlī, Dobelē. Spēles sākums pulksten 17.00.

“SynotTip” handbola Virslīga, 30. marts

HK “Ogre” – “Dobeles Tenax” 39:30 (17:16)

HK “Ogre”: Arvis Laganovskis 12, Artis Laganovskis 10, Brics 5, Bauze 3, Zvejnieks 3, Sļusarevs 2, Pozņaks 2, Lepers 1, Kivlenieks 1, Noviks, Ļebedevs, Dravnieks.

“Dobeles Tenax”: Arājs 9, Pančenko 6, Hovratovičs 3, Krastiņš 3, Krivmanis 3, Ērmanis 2, Bilkštis 2, Lazda 1, Politers 1, Jansons, Jonuška, Šuleiko, Pavļenko, Lācis, Fots.

Share this Post