Šaušanā ar pistoli sadalīti Ogres NSC Rudens kausi

/ October 25, 2018

20. oktobrī Ogres šautuvē norisinājās jaunās sezonas pirmās sacensības šaušanā ar pistoli – Ogres novada sporta centra Rudens kausa izcīņa. 20 snaiperu konkurencē par uzvarētāju kļuva Arturs Bratuškins, abas pārējās godalgotās vietas ieņēma Ivars Upītis un Nauris Reinsons, bet Pēterim Brokerim tika mierinājuma kausiņš par ceturto vietu.

Rudens kausi šaušanā ar pistoli tika izcīnīti divu vingrinājumu kopvērtējumā. Pirmajā vingrinājumā jeb “DP-4” uzvarēja Arturs Bratuškins, aiz sevis atstājot Nauri Reinsonu un Dmitriju Roņinu. Vēl labāko sešiniekā iekļuva Atis Ratnieks, Arnis Birze un Āris Krošs, bet Ivaram Upītim tikai septītais rezultāts. Interesanti, ka pirmo reizi Ogres NSC rīkoto šaušanas sacnesību laikā tieši šajā vingrinājumā bija iespējams izpildīt 2. sporta klases normatīvu. To izdarīja pirmie pieci snaiperi, lai gan A.Bratuškinam tas tiešām nebija aktuāli, jo viņš ir sporta meistars šaušanā ar pistoli.

Bratuškins savu meistarību nodemostrēja arī otrajā vingrinājumā, ātršaušanā 11,23 sekunžu laikā sašaujot 78 punktus. Savu rezultātu ievērojami uzlaboja Ivars Upītis, kurām šajā vingrinājumā otrā labākā punktu summa. Labāko sešiniekā vēk iekļuva arī Pēteris Brokeris, Rūdolfs Vilks, Santis Briedis un Edgars Podguzskis, bet Naurim Reinsonam šoreiz tikai astotais labākais rezultāts.

Sacensību kopvērtējumā ar 40 punktiem par pārliecinošu uzvarētāju un Rudens kausa ieguvēju kļuva Arturs Bratuškins. Par pārējiem kausiem konkurence bija sīva – 2. vietā Ivars Upītis (30 punkti), bet 3. vietā Nauris Reinsons (29 punkti). Labāko sešiniekā vēl arī Pēteris Brokeris (27), Arnis Birze (26) un Atis Ratnieks (25). Sacensībās piedalījās viena daiļā dzimuma pārstāve – Anita Kuzņecova ar sešiem punktiem ierindojās 17. vietā.

2_vingrinajums

1_vingrinajums

Informāciju sagatavoja Andris Sosnars, sacensību galvenais tiesnesis

Share this Post