Ogres orientieristiem 25 medaļas Latvijas ziemas čempionātā

/ February 22, 2018

Pagājušās nedēļas nogalē 25 Ogres orientieristi ļoti sekmīgi startēja Latvijas ziemas čempionātā, kas norisinājās Vecpiebalgas pusē, Vanagkalnā, kopumā izcīnot 25 dažāda kaluma medaļas.

Vecpiebalgas pakalnos ierīkotās trases bija vienkārši lieliskas, laika apstākļi – piemēroti gan slēpošanai, gan kontrolpunktu meklēšanai. 15 jaunie Ogres novada sporta centra orientieristi gan cīnījās par uzvarām, gan guva pieredzi. Sacensības ļoti patika visiem, jo slēpes slīdēja labi, karte bija nolasāma bez aizķeršanās, bet bezkontakta atzīmēšanās kontrolpunktos radīja tiešām starptautisku sacensību gaisotni. Jāpiebilst, ka Vanagkalnā startēja arī lietuvieši, kuri tur cīnījās par sava nacionālā čempionāta medaļām.

Ogres komandas līderi Andris un Raivo Kivlenieki kļuva par valsts čempieoniem Elites grupā, vecuma grupā S55 garajā distancē čempiones godā Ilze Tāse, bet vidējā distancē – viņas dvīņumāsa Dace Cebule. Junioru konkurencē par divkārtēju Latvijas čempionu kļuva Andris Sarksņa, bet vicečempiona godā Valters Reneslācis. Vecuma grupā S20 sudrabs Adai Vītoliņai. Grupā  V14 par divkārtēju čempionu kļuva Audris Odo Vītoliņš. Vecuma grupā S14 uzvarēja Elīze Bremze, grupā S12 vicečempiones godā Līva Andersone, grupā V12 bronzu izcīnījā Bruno Šterns, bet vecuma grupā S45 tāda paša kaluma medaļa Unai Neimanei.

Latvijas čempionātā ļoti nopietni gan ar sniegu, gan pats ar sevi cīnījās ogrēniešu pats jaunākais sportists Kristofers Zelčāns (8 g.). Kristofers startēja vecuma grupā V12, visas distances veicot bez apstāšanās un 16 orientieristu konkurencē ierindojās starp desmit labākajiem, jo daudzi viņa sāncenši izlaida kontrolpunktus un pieļāva citas kļūdas. Apsveicam Kristoferu ar “ugunskristībām” ziemas apstākļos! Solis uz slēpēm viņam bija gana ātrs, bet galvenais – ir liela apņēmība sasniegt mērķi.

Jauniešu medaļu kaldināšanā nesavtīgu darbu ieguldīja mūsu treneris un Elites sportists Nauris Neimanis, kurš piedalījās gan slēpju sagatavošanā, gan trenēja jauniešus Zilo kalnu trasēs. Par planšetēm parūpējās orientēšanās kluba “Ogre” biedri, kā arī jauno sportistu vecāki. Komandu vadīja Iveta Holcmane. Paldies par startu un svinēsim uzvaras!

 

Informāciju sagatavoja Iveta Holcmane, Ogres NSC orientēšanās trenere

Share this Post