Orientieristiem medaļas Baltijas čempionātā

/ June 18, 2016

Uzvara Baltijas orientēšanās čempionātā

Igaunijas pilsētas Pilvas apkārtnē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Baltijas valstu, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas orientēšanās čempionāts garajā distancē un stafetē.

Nāciju kopvērtējumā Latvijai 2.vieta. Kā allaž Baltijas čempionāti Igaunijā sagaidījuši ar skarbiem apvidim, kur nākas izmantot atbilstošu skriešanas un orientēšanās tehniku, kā arī nepārtrauktais lietus visu sacensību garumā.

Izaugusi jauna un stipra orientieristu paaudze. Vienīgo dubultuzvaru Latvijai nodrošināja M18 grupas sportisti – 1. vietu iegūstot Uldis Upītis(00:51.20) un piekāpjoties komandas biedram sudraba medaļu izcīnija Edgars Ustinovs (00:57.24). Valteram Reneslācim – 5. vieta (1:00.46).

M20E stafetē 1.vieta Latvijas komandai ar Endiju Titomeru, Edgaru Ustinovu un Uldi Upīti, savukārt 3.vietu ieguva otra Latvijas komanda – Valters Reneslācis, Matīss Slikšjānis un Valts Ulmanis.

Baltijas čempionāts Latvijas jauniešu un junioru izlasēm bija pēdējā iespēja salīdzināties ar saviem vienaudžiem pirms sezonas svarīgākajiem startiem. Jau pēc 2 nedēļām Polija uzņems Eiropas jauniešu čempionātu, bet nedēļu vēlāk Šveicē tiks sadalīti tituli Pasaules Junioru čempionātā.

Share this Post