Orientēšanās Eirpoas čempionāts Madonā

/ February 19, 2013

Madonā  notika Eiropas čempionāts orientēšanās uz slēpēm, kur 6. vieta stafetē Latvijas komandai Elites vīru M21 grupā. 

Sešinieku izcīnīja ogrēnietis Andris Kivlenieks spraigā cīnā pēdējā etapā ar lietuvieti un igauni, jo 1.etapā brālis Raivo kļūdījās un atpalika no līderiem,bet 2.etapu veica vasaras izlases sportists madonietis Andris Jubelis un zaudēja lietuvietim 2,30 min.  To Andris atguva un pat spēja aizmukt. Bīstami tuvu atradās arī igaunis,bet Andris izrādījās stiprāks.
Andrim sprintā 16.vieta. Varēja būt 7., jo 4. kontrolpunkts bija redzams no vienas puses un 23 sek.pagāja lai to ieraudzītu. Rezultāti sprintā ļoti blīvi,tāpēc tas maksāja 8 vietas.
Diemžēl gandrīz visa izlase saslima ar vīrusu un tāpēc komandā nestartēja Edgars Bričonoks. Uzvarēja norvēģi,2.v.krievi,3.v. somi,4.v. čehi,5.v.šveicieši.  Zviedrus diskvalificēja par nepareizu atzīmēšanos.  Pie labākā komandas sastāva varējām būt 4.v.,augstāk diez vai,jo skandināvi daudz vairāk var piedalīties sacensībās un gūt pieredzi. Mums trūkst līdzekļu.
Ogrēnieši Andris un Raivo Kivlenieki jau vairākus gadus  ir Latvijas ziemas izlases līderi.Raivo šogad  ieguldījis lielu darbu,2 nedēļas pirms čempionāta saslima un īsti vēl nav atguvies,tāpēc labākais individuālais rezultāts 35.vieta vidējā distancē,Andrim 25.vieta vidējā, sprintā 16.vieta, ļoti smagā garajā distancē 29.vieta.
Izauguši Ogrē, trēnējas Ogres sporta centrā

Share this Post