Līdz ar siltākiem laikapstākļiem, sarosās arī skeitparka apmeklētāji

/ March 10, 2020

Pagājušā gada vasaras nogalā Ogres novada sporta centra teritorijā, Skolas ielā 21, ar plaši apmeklētu pasākumu tika atklāts skeitparks, kas visiem ekstrēmāku sajūtu cienītājiem ,jau sakārtotā un tam piemērotā vidē, ļauj attīstīt un pilnveidot savas prasmes dažādos sporta veidos.
Ar patiesu prieku vērojām, kā skeitparka teritorijā pulcējas bērni, jaunieši un arī nobriedušāki vīri ar bārdām, lai iegūtu savu ikdienas adrenalīna devu.
Lai arī sākums, teritorijas kārtībā uzturēšanas ziņā bija grūts, sarunājoties un diskutējot ar parka apmeklētājiem nonācām līdz risinājumiem, kur un cik daudz būtu jāatrodas atkritumu tvertnēm, kāds parka uzkopšanas inventārs jauniešiem būtu nepieciešams un kur to novietot.
Vienojāmies, ka parka apmeklētāji paši atbild par savu un citu sportotāju drošību, paši ievēro vispārpieņemtās tīrības un kārtības normas, neatstājot pēc sevis parka teritorijā zemē nomestus atkritumus un salauztu inventāru, kā arī paši parūpējas par to lai parkā izvietotās rampas būtu atbilstošā tīrībā un piemērotas drošai izmantošanai.
Jāsaka, ka jau pēc dažām nedēļām novērojām to, ka jaunieši spēj tikt galā ar visiem šiem uzdevumiem un vēl vairāk, jaunieši paši nekautrējās pamācīt jaunākajiem parka apmeklētājiem, kā pareizi uzvesties un pārvietoties skeitparkā, kur ir atrodami skeitparka pareizas un drošas lietošanas noteikumi.
Jaunā skeitparka izmantošanas sezona jau klauvē pie 2020.gada durvīm un jāsaka, ka pirmie “elstrēmisti” jau ir paspējuši izmantot skeitparka piedāvātās iespējas. Iespējams, ka spožā nedēļas nogales saule apžilbināja par daudz vai emocijas no pirmās adrenalīna devas bija tik spēcīgas, ka ir aizmirsies pamanīt arī parka teritorijā novietotās atkritumu tvertnes.
Mēs ļoti ceram uz jauniešu spēju un vēlmi, vietu, kas radīta tieši priekš viņiem, uzturēt tīru un kārtīgu, kā arī ievērot skeitparka izmantošanas noteikumus.
Atgādinām arī vecākiem par to, ka skeitparka teritorijā bērniem ir obligāti jāvalkā aizsargekipējums un ķiverei obligāti jāatrodas galvā un pareizi aiztaisītai.
Parka teritorijā par savu drošību katrs atbild pats, izvērtējot savas spējas un prasmes.
Tiekamies Ogres novada sporta centra skeitparkā, skolas ielā 21. 😉

Share this Post