Ogres orientieristiem rudens sezonas kulminācija

/ September 11, 2019

Rudens sezonas kulminācija orientēšanās sportā tika aizvadīta 2019. gada 7.-8. septembrī Krāslavas novadā. Cīņā par medaļām vidējā distancē un stafetē rekordliels dalībnieku skaits – virs 700! Distances caurvija mainīgu apvidu – no priežu sila līdz aizaugušām pļavām, no līdzenumiem līdz 50 metru kāpumam vienā nogāzē.


Ogres orientieristi izcēlās ar lielisku sniegumu. Pārliecinošu sniegumu demonstrēja vīriešu stafetes elites komandas. Valters Reneslācis, Raivo Kivlenieks un Andris Kivlenieks izcīnīja sudraba medaļas, lielāko daļu stafetes atrodoties līderpozīcījā. Sudraba medaļas elites grupā stafetē pēdējoreiz tika izcīnītas 2010. gadā, kad ar Andri un Raivo komandā startēja Renārs Roze. Pagājušogad bronza. Nākamgad apņēmība izcīnīt zeltu!

Jāatzīmē, ka arī Ogre OK/SC 2. komanda ar Miku Zvirbuli, Edgaru Ustinovu un Nauri Neimani komandā iekļuva labāko sešiniekā, pēc 2. etapa atrodoties bronzas pozīcijās. Ogrēnieši bija vienīgie, kam izdevās būt pārstāvētiem labāko desmitniekā ar divām komandām. Īpašs gandarījums, ka to izdevās paveikt “pašu spēkiem”, nepiesaistot citu valstu vai pilsētu sportistus. Visi 6 sportisti ir uzsākuši orientēšanās gaitas pie treneres Ivetas Holcamnes agrā bērnībā un turpina to joprojām.
Jaunieši ņēma piemēru no pieaugušajiem. Sīvās cīņās līdz pat finiša līnijai sudraba godalgas izcīnija S16 grupas meitenes (Elīze Bremze, Līva Elīza Andersone, Žozefīne Zavjalova), V14 grupas puiši (Patriks Gustavs Rinkevičs, Emīls Šulcs, Audris Odo Vītoliņš) un V12 grupas puiši (Lūkass Siliņš, Bruno Šterns, Renārs Grasis). 
Vidējā distancē  2 čempioni – Elīze Bremze (S14) un Renārs Grasis (V12), pieveicot ap 40 dalībnieku savās vecuma grupās. Uzvaru pamatā ilgstošs, neatlaidīgs darbs. Sudraba godalga Bruno Šternam (V12) un  bronza Patrīcijai Valainei (S12).
Vasaras orientēšanās sezona nebeidzas – Latvijas čempionāts pagarinātajā distancē tiks aizvadīts 28. septembrī Siguldas gravās.

Share this Post