Latvijas Jaunatnes Olimpiādē startēs 53 jaunie Ogres novada sportisti.

/ July 1, 2019

VIII Latvijas Jaunatnes olimpiāde notiks no 5. līdz 7.jūlijam Jelgavā un citās apkārtnes pilsētās. Ogres novadu Latvijas Jaunatnes VIII olimpiādē pārstāvēs 59 sportisti – 28 jaunietes un 31 jaunietis, viņus pavadīs 24 treneri. Ogres novada karogu nesīs Elvis Veinbergs.

“Sports cilvēka dzīvē ir nozīmīgs, tas palīdz ne tikai uzturēt labu fizisko formu, sagatavoties dažādām sportiskām aktivitātēm, bet bieži vien palīdz arī dzīvē – darbā, ģimenē, attiecībās ar citiem cilvēkiem, iemāca un trenē izturību, mērķtiecību, darbu komandā un citas prasmes. Dalība šajā olimpiādē jums būs laba ceļamaize turpmākajai dzīvei. Olimpiāde ir augstākais sacensību veids gan pasaulē gan mūsu valstī, un novēlu jums, piedaloties tajā, pacelt vēl augstāk latiņu, ko jūs sev esat uzlikuši. Lai veiksme, veselība, sportisks azarts, lai viss izdodas!” sportistiem vēlēja G.Sīviņš.

“Olimpiāde ir augstākā mēroga sporta pasākums Latvijā, tajā piedalīsies labākie sportisti mūsu valstī, tāpēc jums vēlu – lai izdodas sasniegt mērķi, lai prieks un cīņas spars, un veiksmīgi startēt!” sportistiem un treneriem veiksmi un labus rezultātus olimpiādē vēlēja Ogres novada Sporta centra direktore Dzirkstīte Žindiga. 

Par Ogres novada komandu un olimpiādes norisi dalībniekus un viņu trenerus iepazīstināja Ogres novada Sporta centra sporta attīstības darba organizators un novada delegācijas vadītājs Andris Krauja.

Pirmās Olimpiskajā arēnā dosies talantīgās Ogres novada sporta centra jaunās mākslas vingrotājas, kurām sacensības jau 04.07.. Starp sešām Olimpietēm laukumā dosies arī starptautiskajā arēnā sevi labi pierādījusī Santa Stepulāne, kura šosezon visās sacensībās startē jau kā Latvijas izlases sportiste.
Ar 16 sportistiem Ogres novadu Jelgavā pārstāvēs Handbolisti, kuriem stāsies pretī handbolisti no spēcīgajiem Ludzas, Vaiņodes, Dobeles Stopiņu un citiem novadiem.
BK Ogres pirmās virslīgas medaļas iedvesmoti sava novada godu dosies aizstāvēt 8 basketbolisti (4 jaunieši un 4 jaunietes), kuriem turnīrs jaunajā Olimpiskajā formātā 3×3.

Pie augstvērtīgiem rezultātiem ogrēniešus jau pieradinājuši mūsu vieglatlēti un Orientēšanās sporta pārstāvji, bez kuriem nav iedomājama Ogres novada delegācija Latvijas Jaunatnes Olimpiādē. Seši sporta centra vieglatlēti uz starta stāsies 06. un 07.jūlijā modernajā Zemgales Olimpiskā centra stadionā. Savukārt Orientieristiem pirmais starts jau 05.07. kad sprinta distances uzvarētāji tiks noskaidroti turpat Jelgavas pilsētas centrā, ar starta vietu Pasta salā. Taču 06.07. Vilces sporta bāzē savi spēki būs jāpārbauda jau garajā distancē.

LLU peldbaseina ūdenī līdzās pārējiem peldēšanas sacensību dalībniekiem startēs ar 3 Ogres peldētāji, starp kuriem arī viena no Latvijas un Baltijas labākajām jaunajām peldētājām – Ģertrūde Grjunberga. Peldēšanas sacensības tiks aizvadītas 5. un 6.07..

Ar diviem sportistiem Ogres novads tiks pārstāvēts sirēšanas, sarate un svarcelšanas sacensībās, vēl uz Latvijas Jaunatnes Olimpiādi dosies viena tenisiste un viena jāšanas sporta pārstāve.

Vēlam veiksmi, izturību un neizsīkstošu cīņassparu Ogres novada jaunajiem sportistiem.

Share this Post