Ogrē noslēdzies frisbija turnīrs “Rīgas Rudens 2018”

/ November 13, 2018

Lāčplēša dienas noskaņās Ogrē un Lielvārdē norisinājās starptautisks frisbija iekštelpu turnīrs “Rīgas Rudens 2018”. Jau 21.reizi pulcējot 39 komandas no 7 valstīm, divu dienu garumā aizvadot ap 130 spēlēm 3 sporta zālēs. Turnīra galvenie organizatori – Ogres frisbija klubs.

Turnīrā triumfēja Salaspils frisbija komandas pārspējot komandas no Krievijas. Vīriešu divīzijā laurus plūsa “Wild Things 1”, bet sievietēm “Salaspils FK”, kas tika arī pie spēles gara balvas.


Vīriešu finālā īpaši saspringta izvērtās principiālo pretinieku cīņa starp Salaspils „Wild Things 1” un Krievijas „Real Five”. Jau no pirmajiem punktiem spēlētāji nepiekāpīgi cīnījās par katru laukuma centimetru, kas likumsakarīgi noveda līdz izšķirošajam punktam, ko ar uzbrukumu sāka krievu frisbijisti. Pēc teicamā spiediena aizsardzībā „Real Five” nebija piespēļu opcijas, disku iegūstot salaspiliešiem, taču kļūda deva otro iespēju Krievijas spēlētājiem. Tomēr jau atkal „Wild Things 1” aizsardzība bija līmenī, ļaujot pārtvert disku, kam sekoja precīza piespēle zonā un Salaspils vienības uzvara ar 11:10.

Tikmēr sieviešu divīzijā savu titulu nosargāja „Salaspils FK” meitenes, kas finālā tikās ar jauno, bet fiziski spēcīgo Krievijas komandas „South West” sastāvu. Arī šajā spēlē bija manāma izteikti fiziska cīņa, sportistēm nesaudzējot savus ķermeņus cīņa par katru disku. Lai gan sniegums lielākajā spēles gaitā bija līdzvērtīgs, pārākas beigās ar 11:8 bija Salaspils spēlētājas.

Vīriešu cīņā par trešo vietu bija manāms divu Latvijas vienību duelis – Rīgas „Hardcore Ultimate” spēkojās ar Salaspils „Wild Things A”. Teju visa mača garumā vadības groži piederēja salaspiliešiem, kas droši soļoja pretim bronzai, tomēr „Hardcore” neatlaidība ļāva paveikt teju neticamo, gūstot trīs punktus pēc kārtas un izraujot uzvaru no „Wild Things A” rokām (13:12).

Sievietēm trešo vietu ieguva Igaunijas „Flying Lemons”, kas ar 9:6 pieveica Krievijas „Banshee”.

Vīriešu divīzijā devīto vietu izcīnīja „Ventpils Frisbija klubs”, 11. palika Rīgas „Sirocco”, divas pozīcijas zemāk bija „Valmiera”, bet Rīgas „Ultimate Decision” palika 23. vietā, kamēr Ogre „Night Watch” ierindojās 25. vietā.

Savukārt sievietēm sesto vietu ieguva mājinieces „Moments”, astotās bija Rīgas „Sirocco”, bet divpadsmitās palika „Ventspils frisbija kluba” spēlētājas.

Pie spēles gara vīriešiem tika Vācijas „14482zwo”, bet meitenēm čempiones „Salaspils FK”.

Tikmēr rezultatīvākie bija Antons Butjikov („Real Five”) un Lāsma Kublicka („Salaspils FK”).

Paldies par atbalstu un sadarbību: Ogres novada domei, Ogres novada sporta centram, Ogres 1.vidusskolai, Lielvārdes novada sporta centram, Ogres “Čilli pica”, Fazer Latvija.


Vairāk infromācija pieejama turnīra Facebook lapā.

Foto: Illia Shipunov

Share this Post