Ogrē noslēgušās Latvijā pirmās rāpošanas sacensības “Rāpo jauns un rāpo vecs”

/ October 15, 2018

 Saulainajā 13.oktobra sestdienas rītā, lieli un mazi sporta entuziasti Ogres novada sporta centra hallē pulcējās uz biedrības “Osports” rīkotajām rāpošanas sacensībām – “Rāpo jauns un rāpo vecs”. Nieka 20 m garās distances veikšanai varēja pieteikties ikviens Ogres novada iedzīvotājs un viesis. Visskaļākās ovācijas neapšaubāmi izpelnījās visjaunākais šī pasākuma dalībnieks, vien 10 mēnešus vecais Mārcis, kurš mammas uzmundrināts, veiksmīgi tika galā ar visu rāpojumam nosprausto distanci un tāpat kā visi pārējie rāpošanas sacensību dalībnieki, finišējot saņēma organizatoru sarūpēto suvenīru un kādu gardu našķi.

Pozitīvā atmosfērā, aplausu pavadīti, tika aizvadīti grupu rāpojumi. Atsevišķu vecuma grupu vērtējumā uzvarēja Jekaterina Loseviča, Kārlis Stukāns, Māra Kļaviņa, Austris Berzēvičs, Toms Balodis, Ilva Ivaškina, Valters Muižnieks, Kristīne Krasta, Larisa Vahitova, Jānis Liekstiņš, Māris Rožāns, Jolanta Beleviča un Dzirkstīte Žindiga, bet veiklākie šajā dienā izrādījās Toms Balodis un Jekaterina Loseviča, izcīnot “ Veiklākā rāpotāja ” un “Veiklākās rāpotājas” titulus. Toms Balodis 20 metru garo distanci veica nieka 5,3 sekundēs, uzstādot rāpošanas sacensību rekordu.

Biedrības mērķis, organizējot šo pasākumu, bija iesaistīt pēc iespējas vairāk Ogres novada iedzīvotājus aktīvam un veselīgam dzīvesveidam darot to mazliet netradicionālā veidā- rāpojot. Rāpot var gan vecs, gan jauns un tai nav nepieciešama speciāla fiziskā sagatavotība. Rāpot var visi, tāpēc idejas autori aicināja šai projektā iesaistīties pēc iespējas vairāk iedzīvotājus, jo īpaši ģimenes.

Projekts tapis Ogres novada pašvaldības finansiālā atbalsta projekta konkursa “R.A.D.I.- Ogres novadam” ietvaros.

Informāciju sagatavoja: biedrība “Osports”

Share this Post