Šodien Ogrē sāksies vieglatlētikas sacensības “Valsts prezidenta balva”

/ June 15, 2018

15. un 16. jūnijā Ogres novada sporta centra stadionā risināsies tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā – Valsts prezidenta balvas izcīņa. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu.

15. jūnijā sacensības sāksies pulksten 15.30 ar diska mešanu vīriešiem un noslēgsies ap pulksten 19.30 ar stafetes skrējienu sievietēm un vīriešiem. Pulksten 20.00 norisināsies krāšņa sacensību atklāšanas ceremonija, kurā atlētus sveiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts amatpersonas, ar sveicieniem no sacensību organizatoriem – Valmieras pilsētas – uzstāsies grupa “Age of Stones”, bet Latvijas vieglatlētikas zvaigznes stadionā svinīgi ienesīs karogu un iedegs sacensību lāpu. Par godu Latvijas simtgadei tiks aizvadīti simboliski 100 metru skrējieni, kuros piedalīsies Latvijas ātrākie sprinteri un jaunie Ogres sportisti.

16. jūnijā sacensības sāksies pulksten 9.30 ar 5000 m soļošanu sievietēm un 10 000 m soļošanu vīriešiem, bet noslēgsies aptuveni pulksten 15.30. Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī.

Sacensības tiks aizvadītas jau 24. reizi, no tām septīto gadu tās notiks formātā, kurā par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies Baltijas valstu vieglatlētu komandas. Pērn komandu kopvērtējumā ar piecu punktu pārsvaru triumfēja Latvijas vieglatlētu komanda, tomēr izdalīt vienu līderu vienību nevar – lai gan Latvijas komanda ir dominējusi pēdējos divos gados, pirms tam uzvaras guvušas arī Igaunijas un Lietuvas komandas.

Abas sacensību dienas būs iespējams vērot klātienē, kā arī Sportacentrs.com un LMT straume tiešraidēs. Ieeja būs bez maksas.

Valsts prezidenta balvu vieglatlētikā organizē SIA “Vidzemes Olimpiskais centrs”, Valmieras pilsētas pašvaldība, Ogres novada pašvaldība un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, “Bosch”, “BTA”, “Latio”, “Sportland”, “Nike”, “Vaidava ceramics”, T/C “Valleta”, “Sēklas un stādi”, “Rumalaya”, “LIVONIA”, “Mežezers”, “Maxima”, “aizdevums.lv”, “Skandi motors”, “Nordic sport” un “Squalio”. Informatīvie atbalstītāji – “Radio TEV”. Sacensību translāciju nodrošina LMT Straume ar Latvijas Olimpiskās komitejas atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja: Lelde Bukovska

Share this Post