Lielākajam starptautiskajam iekštelpu frisbija turnīram “Rīgas Rudens 2017” jau 20 gadi

/ November 14, 2017

     Jau šajā valsts svētku nedēļas nogalē, 18. un 19.novembrī, norisināsies starptautiskais frisbija turnīrs “Rīgas Rudens 2017”, kurš šogad svinēs apaļu 20 gadu jubileju. Kopā četrās zālēs Ogrē, Lielvārdē un Salaspilī savā starpā sacentīsies 42 komandas (25 vīriešu un 17 sieviešu) no Latvijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Vācijas, Īrijas, un tas būs lielākais frisbija turnīrs Baltijas vēsturē.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs astoņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. Pēdējos divus gadus vīriešu konkurencē laurus plūca pašmāju komanda Salaspils “Wild Things”, kam beidzot pēc ļoti labiem startiem starptautiskos turnīros Eiropas līmenī izdevās arī izcīnīt šī turnīra titulu. Sacensību mājinieces Ogres frisbija kluba pārstāves “Moments” sieviešu konkurencē pērn vien finālā piekāpās krievijas komandai. Zīmīgi, ka tieši uz turnīra apaļo jubileju ieradīsies komandas no valstīm, kas līdz šim nav startējušas šajā turnīrā.

Vīriešu konkurencē komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās, no kurām divas ir elites grupas, kuru komandām ir izteiktas priekšrocības turnīra gaitā. Elites grupā iekļuva komandas, kas pēc turnīra izsējuma atradās labāko astotniekā. Sieviešu divīzijā komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, kur visām komandām ir vienlīdzīgas iespējas. Sestdien komandas aizvadīs grupu spēles, bet svētdienā komandas jau sāks cīņu par vietām un noskaidros šī gada čempionus. Spēles norisināsies Lielvārds novada sporta centrā, Salaspils sporta namā, Ogres 1.vidusskolas hallē un Ogres novada sporta centrā. Spēles par medaļām tiks aizvadītas Ogres novada sporta centra zālē no plkst. 14:00.
Spēles varēs vērot klātienē jebkurā no zālēm (Ieeja bez maksas), kā arī otrās dienas spēles būs skatāmas tiešraidē Latvijas frisbija federācijas youtube kanālā (www.youtube.com/frisbijs). Rezultātiem līdzi būs iespējams sekot Rīgas Rudens facebook lapā.

Spēļu grafiks pieejams turnīra facebook lapā (www.facebook.com/RigasRudens)

Frisbijs ir aktīvs bezkontakta sporta veids ar frisbiju disku plašāk pazīstamu, kā lidojošo šķīvīti. Frisbijs pats par sevi ir ļoti unikāls, jo tiek spēlēts bez tiesnešiem un balstās uz spēlētāju savstarpēju cieņu un cieņu pret sportu.

“Rīgas Rudens 2017” organizē Ogres frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas frisbija federāciju. Paldies par atbalstu arī mūsu daugiem Luckygrass, Ogres novada sporta centram, Salaspils sporta namam, Lielvārdes novada sporta centram, Ogres 1.vidusskolai,Lielvārdes novada domei, Ogres chilli picai un bāram “Hauze”.

 

 

Share this Post