Opolā izcīna 4. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiādē

/ August 2, 2017

Pagājušajā nedēļā Ungārijas pilsētā Ģērā norisinājās Eiropas Jaunatnes olimpiāde, kurā Latvijas izlases rindās trīssoļlēkšanā startēja arī Ogres novada sporta centra audzēkne Luīze Opolā. Ar rezultātu 12,55 m mūsu vieglatlēte izcīnīja augsto ceturto vietu.

Eiropas Jaunatnes olimpiāde Ģērā notika visu nedēļu, bet Luīzes Opolās starts trīssoļlēkšanā bija paredzēts tikai nedēļas nogalē – 28. jūlijā. Savā labākajā mēģinājumā Luīze aizlidoja 12,55 m tālu, sasniedzot ceturto labāko rezultātu, tiesa, lecina laikā tika fiksēts ievērojams ceļavējš (+5,1 m/sek.). Pārliecinošu uzvaru ar 13,72 m izcīnīja spāniete Garsija Marija Sofija Visente, otrā ar 12,87 m bija Gjēle Maonzabi no Šveices, bet trešo vietu ar 12,85 m ieņēma somiete Jessika Kehere. Luīzei līdz bronzas godalgai pietrūka 33 centimetru.

Šoreiz nevienam no Latvijas izlases vieglatlētiem Eiropas Jaunatnes olimpiādē neizdevās izcīnīt medaļas, bet labākie rezultāti bija četras ceturtās vietas, viena no tām Ogres novada sporta centra audzēknes Luīzes Opolās kontā (vēl arī M.Svistunai šķēpa mešanā, K.P.Melnbārdei tāllēkšanā un P.Cīrulei 800 m skriešanā). Luīzes treneris – Artūrs Priževoits.

Share this Post